Radio BalkanFox

MOŽETE TO I SAMI Kako očistiti radijatore i spremiti ih za grejnu sezonu


Pre nego što udobno zavalimo noge na sofu i počnemo da uživamo u toplini, važno je očistiti radijatore. Pored toga što će vam ulepšati dom, čist radijator greje bolje i štedi novac! Pa hajde da vidimo kako da to obavimo kao pravi majstori – ali bez muke.

Šta vam sve treba?

-Stara četkica za zube. 

-Krpa, usisivač i fen za kosu (da, fen – reći ćemo zašto!).

-Topla voda, deterdžent ili sirće za mrlje.

-Muzika u pozadini.

Usisajte prašinu između rebara. Radijatori su kao male fabrike za skupljanje prašine. Ako imate usisivač sa tankim nastavkom, sad je vreme da ga iskoristite. A ako nemate – zavežite krpu na štap i improvizujte. Neka se svi u porodici uključe – ovo je porodična aktivnost, zar ne?

Koristite fen za kosu. Evo zašto vam fen treba: uperite ga u rebra radijatora i pustite da izduva sve one sitne mrvice koje su se zavuče ko zna kad. Samo pazite da ne izduvate i svoje živce – neki prašnjavi oblaci mogu biti veoma uporni!

Očistite radijator spolja. Pomešajte toplu vodu i malo deterdženta (ili sirće za ljubitelje eko-varijante) i prebrišite radijator. Četkicom za zube lako ćete se zavući u sve one nepristupačne delove – eto prilike da se konačno oprostite od prašine iz prethodne sezone.

Proverite ventil. Ponekad i ventil može biti kriv što radijator ne greje kako treba. Zavrnite ga i proverite ima li vazduha u sistemu. Ako ne znate kako se to radi – zovite komšiju, njemu je sigurno draže da popravi ventil nego da pere sudove kod kuće.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE