Radio BalkanFox

Grad u kojem na kalendarima još uvek piše 1692. godina! Žene su ovde spaljivane žive, a jedna kuća privlači posebno pažnju (FOTO)

Grad Salem oduvek je terao strah u kosti na sam pomen svog imena, prvenstveno zbog istorije koja ga prati. A upravo i zbog toga je turistička atrakcija koja broji najviše posetilaca kada je „Noć veštica“.

Ljubitelji Noći veštica i jezivih priča verovatno su čuli za grad Salem i čuvena suđenja koja su se ovde odigrala. Nakon što su sve veštice i vešci osuđeni na smrt, ovaj grad postaje inspiracija mnogim piscima koji su kroz svoja dela učinili da Salem postane „Grad veštica“.

U ovom gradu „sve se vrti“ oko veštičarenja, pa je, posebno u susret Noći veštica, nezaobilazno obići Muzej Veštica, u kojem se turisti upoznaju sa detaljima suđenja iz 1692. godine. U muzeju se može videti i različito shvatanje i (ne)prihvatanje veštica kroz istoriju.

Foto: Shuterstock

 

Muzej tamnica za veštice je mesto gde se za posetioce priređuju predstave koje prikazuju čuvena suđenja vešticama. Muzej je napravljen po ugledu na mesta gde su žene i muškarci optuženi za nedozvoljene radnje bili zatvarani i mučeni. A muzej je omogućio vođenje do lokacija gde su se tamnice zaista nalazile.

Jedina građevina koja je „bila svedok“ vešticama 1692. godine je Kuća veštice, a u gradu postoji još nekoliko veoma starih zdanja koja su otvorena za one koji vole stara, mračna, misteriozna i pomalo romantična mesta.

Foto: Shuterstock

 


U Salemu je kupovina veoma popularna i važna stvar. Ne zato što se ovde nalaze veliki trgovinski centri, već zbog originalnih kostima, nakit u gotik stilu, „starinski“ predmeti i suveniri, knjige sa „požutelim“ stranicama, garderoba sa motivima veštica i paranormalnog.

Muzej noćne more je mesto za ljubitelje horor filmova, a ovde se nalazi i voštana figura Frankeštajna u prirodnoj veličini.

Za upoznavanje grada, treba da se prijavi na noćnu „ukletu“ turu, koja obilazi sva mesta na kojima su se navodno dešavali rituali.

Foto: Shuterstock

 


 

 



Prag zabranio noćne posete pabovima! Važna vest za turiste, obratite pažnju

Putovanja

Grad Prag odlučio je da turističkim agencijama zabrani noćne posete pabovima u celom gradu, zbog problema sa bukom, pritužbama stanovnika, ali i zbog bezbednosnih problema.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE