Radio BalkanFox

Glumac Milivoje Miša Obradović o seriji Nobelovac i ulozi Đilasa

Đilas je jedna intelektualna gromada i veliko polje za istraživanje. U seriji „Nobelovac“ dobio je dosta prostora, a meni kao glumcu pružio je priliku da odigram mnogo efektnih scena. Trudio sam se da ne upropastim ono što je napisano – kaže Obradović za Kurir

Serija o životu Ive Andrića „Nobelovac“, koja se emituje na RTS, osvojila je srca publike. Jedna od važnih ličnosti u životu našeg književnika bio je i Milovan Đilas, koga igra Milivoje Miša Obradović.

Misa Obradovic 1 foto Duško Miljanić.jpg

Duško Miljanić Baza  mu je Podgorica

– Đilas je jedna intelektualna gromada i veliko polje za istraživanje. U seriji „Nobelovac“ dobio je dosta prostora, a meni kao glumcu pružio je priliku da odigram mnogo efektnih scena. Trudio sam se da ne upropastim ono što je napisano – kaže Obradović za Kurir.

Nobelovac ep 2 still 04 copy.jpg

RTS Tihomir Stanić

On nam je pojasnio kako je dobio ovu ulogu.

– Tihomir Stanić me je zvao u januaru i rekao: „Miško, snimam seriju o Andriću. Voleo bih da ti igraš Milovana Đilasa.“ Dok mi je to govorio, ispred mene su bile tri knjige na stolu. Godinu dana pre snimanja čitao sam i njegov „Dnevnik“ i „Pisma iz zatvora“. Tihomir Stanić i ja smo pre desetak godina igrali u predstavi „Đilas“ u Crnoj Gori. Bio je to znak – priznao je Miša i dodao je da smatra da Milovan Đilas zaslužuje svoju seriju.

Serija Nobelovac1.jpg

RTS Printscreen Sjajna scena

Poznati glumac sada rado čita dela Ive Andrića.

– U njegovim delima čovek može da pronađe odgovore na pitanje kako živeti u ovom suludom vremenu. Najviše volim njegov „Ex Ponto“.

Njegova baza je Podgorica, ali voli i Beograd i Novi Sad.

– Studirao sam u Novom Sadu kod Vide Ognjenović i Ljubomira Majere. U Srbiji se mnogo više snima nego u Crnoj Gori. U Beogradu sam kratko i živeo, a tu često dolazim u poslednjih sedam godina – ističe Miša.

Misa Obradovic foto Duško Miljanić.jpg

Duško Miljanić Novi izazov Leone Glembaj

Obradovića uskoro u Crnogorskom narodnom pozorištu očekuje premijera predstave „Gospoda Glembajevi“, u kojoj tumači lik Leona Glembaja, čijeg oca Ignjata igra Svetozar Cvetković, a najveću ljubav, baronicu Kasteli, Kristina Obradović.

– Fantastičan komad. Uloga Leona dolazi u pravo vreme za mene. Ekipa je sjajna. Premijera je daleko, tek smo počeli… – zaključuje Obradović.

Kurir televizija Tihomir Stanić o seriji o Andriću: Ovo je dug prema našoj kulturi i istoriji


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE