Radio BalkanFox

3 jeftina trika za uklanjanje fleka od vina

Umesto panike, sve što vam je potrebno su sastojci koje verovatno već imate u kuhinji.

Fleke od vina su najveća noćna mora
Fleke od vina su najveća noćna morafoto: Pinterest / Printscreen / vinepair.com

Mrlje od crnog vina na beloj odeći, tepisima i nameštaju prava su noćna mora, ali srećom, postoje jednostavni, prirodni načini da ih se rešimo bez upotrebe jakih hemikalija.

 

Ovi prirodni pomagači ne samo da su delotvorni, već i nežni prema osetljivim tkaninama, vraćajući belinu vašoj omiljenoj odeći.

 

U nastavku donosimo tri jednostavna, a efikasna trika za uklanjanje vinskih mrlja koje će vas oduševiti!

 

1. So i limun

 

Limun i so su proverena kombinacija
Limun i so su proverena kombinacijafoto: Shutterstock / Joshua Resnick

Čim primetite mrlju, odmah na nju nanesite sloj soli. So će upiti tečnost i sprečiti širenje mrlje. Nakon nekoliko minuta, iscedite sok od pola limuna direktno na so i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Zatim isperite hladnom vodom i operite odeću kao inače. Limunov sok deluje kao prirodni izbeljivač i pomaže da se mrlja otkloni.

 

2. Sirće i soda bikarbona

 

SIrće i soda bikarbona su efikasan duo
SIrće i soda bikarbona su efikasan duofoto: EKramar/Shutterstock

Sirće je poznato po svojoj moći uklanjanja mrlja. Natopite deo sa mrljom u malo belog sirćeta i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom pospite sodu bikarbonu direktno preko sirćeta – reakcija će pomoći da se mrlja podigne iz vlakana. Nakon 10 minuta, isperite odeću hladnom vodom, a zatim je operite u mašini na uobičajen način.

 

3. Mineralna voda i soda bikarbona

 

Voda i soda bikarbona uvek su dobro rešenje
Voda i soda bikarbona uvek su dobro rešenjefoto: ikindi/Shutterstock

Ako nemate vremena za duže tretmane, mineralna voda je brz i jednostavan način za uklanjanje svežih mrlja. Natopite mrlju mineralnom vodom i odmah pospite malo sode bikarbone. Lagano trljajte da se mrlja oslobodi, a zatim odeću isperite hladnom vodom i operite kao obično. Kombinacija mehurića iz mineralne vode i blagog abrazivnog delovanja sode bikarbone pomaže u brzom uklanjanju vina iz tkanine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako skinuti žute fleke?

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE