Radio BalkanFox

Potez Harija i Megan koji je Elizabetu II doveo do ludila

Kraljica Elizabeta nije mogla da dođe sebi nakon izjava Harija i Megan o imenu deteta, koje su, navodno, bile lažne.

foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia
foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Pokojna kraljica Elizabeta II navodno je bila veoma besna na princa Harija i Megan Markl kada je čula laž o davanju imena svojoj unuci Lilibet.

 

Par, koji je svoje drugo dete dobio u junu 2021. godine, navodno je tvrdio da su dobili dozvolu da iskoriste Lilibet, nadimak kraljice Elizabete, za nazivanje svoje ćerke.

 

U knjizi Roberta Hardmana „Čarls III: Novi kralj, novi dvor: priča iznutra“, koja je izdata ranije ove godine, otkriveno je da je jedan član njihovog osoblja tvrdio da je pokojna kraljica bila „bešnja nego ikada“ nakon što je čula Harijeve i Meganine komentare.

 

Simpatičan nadimak poreklo vodi još od kraljičinog detinjstva i bio je slatka alternativa za ime Elizabet, koje kraljica nije mogla da izgovori kao dete. Kasnije se taj nadimak zadržao i tako je upravo i princ Filip zvao svoju suprugu.

 

Uprkos Meganinim i Harijevim tvrdnjama, Bi-Bi-Si je kasnije otkrio kako kraljica nije bila pitana za odobrenje da oni tako nazovi svoje dete. U nekim kasnijim navodima tvrdilo se da je kraljicu pozvao unuk i da „nije bila u poziciji da mu kaže ne„.

 

Princ Hari, Megan Markl, Veridba
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa istakao je da par ne bi ovo ime dao ćerki da „nisu dobili podršku za to od kraljice“.

 

Vojvoda je pričao s porodicom pre objave imena, a njegova baka je prvi član porodice kojeg je pozvao. Tokom tog razgovora, on je podelio da se nada da mogu tako da nazovu ćerku, a da nisu dobili podršku, ne bi joj ni dali ime Lilibet — naveo je portparol u to veme.

 

Firma koja je pravni zastupnik za Megan i Harija napisala je pismo, gde s tada naveli da su izjave kako par nije pitao kraljicu za dozvolu netačne.

 

Kraljica Elizabeta II
foto: EPA/WILL OLIVER

Ipak, u knjizi se navodi sledeće:

 

Izvor se prisetio da je Elizabeta II bila bešnja nego ikada što ju je video te 2021. godine, kada su Saseksovi objavili da su dobili blagoslov da ćerkicu nazovu Lilibet.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA IZANALIZIRAO MEGAN I HARIJA: On je delovao PRIRODNIJE, Megan kao da SKRIVA nešto (KURIR TELEVIZIJA)

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE