Radio BalkanFox

Najskuplji pas na svetu! Evo zašto tibetanski mastif košta čak dva miliona dolara

Tibetanski mastif važi za najskuplju rasu psa na svetu, a njegova cena je neverovatnih dva miliona dolara.

Pas je čovekov najbolji prijatelj, a za neke vlasnike ljubav prema psima nema cenu. Međutim, postoje rase koje koštaju mnogo, što ih čini nedostupnima za većinu ljudi.

Jedna od najskupljih rasa pasa na svetu je tibetanski mastif. Ova rasa, poznata po svojoj veličini, snazi i impozantnom izgledu, može da košta i do nekoliko miliona dolara. U 2014. godini jedan tibetanski mastif prodan je za neverovatna dva milliona dolara u Kini, što ga čini najskupljim psom ikada prodanim.

Foto: Shutterstock

 

Tibetanski mastif dolazi iz planinskih područja Tibeta, a tradicionalno su ga uzgajali nomadski pastiri kako bi čuvali stada i domove od vukova i drugih pretnji. Zbog svoje retkosti ovi psi postali su statusni simbol u nekim delovima sveta, posebno u Kini, gde ih bogati pojedinci često kupuju kao znak prestiža.

Foto: Shutterstock

 


Tibetanski mastifi su ogromni psi sa debelim krznom koje ih štiti od hladnoće, a njihova veličina i snaga čine ih zastrašujućim čuvarima. Ova rasa smatra se jednom od najstarijih.

Samo uzgoj i održavanje su skupi

Uz visoku cenu psa, uzgoj i održavanje rasa poput tibetanskog mastifa dodatno povećavaju troškove. Njihova gusta i dugačka dlaka zahteva redovno negovanje, što može biti skupo. Takođe, zbog veličine tibetanski mastifi zahtevaju puno hrane i prostora za kretanje, što povećava troškove njihovog držanja.

 

 



Bizarnijeg psa nećete skoro videti! Mnogi se pitaju da li je stvaran - milioni su u šoku šta su ugledali (VIDEO)

Ljubimci

Neobični „čivajler“ privukao je više od šest miliona pregleda za samo dva dana.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE