Radio BalkanFox

žena se udala za masinovodju koji ju je spasio

Godinama je nosila teret mentalnih problema izazvanih traumom iz mladosti, kada je bila u nasilnoj vezi.

Pored toga, patila je od jake depresije, anksioznosti, posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) i graničnog poremećaja ličnosti.

Kada je stigla na železničku stanicu, osećala je da više ne može da izdrži. Umesto da napusti stanicu, impulsivno je otišla na šine, spremna da okonča svoj život.

Dejv, mašinovođa voza koji se približavao, uočio je situaciju i uspeo na vreme da zaustavi lokomotivu.

devojka čeka voz

Foto: Shutterstock

 

Šarlot je tada razgovarala s njim oko pola sata, dok je on pokazivao neverovatnu smirenost i empatiju, razgovarajući s njom o svakodnevnim temama, što je na kraju pomoglo da se povuče sa šina i zatraži pomoć.

Sutradan je Šarlot odlučila da pronađe čoveka koji joj je spasao život. Uz pomoć Fejsbuka i njegovih kolega, uspela je u toj misiji.

Taj čovek, Dejv, danas je njen muž, a venčali su se dok je Šarlot bila u 22. nedelji trudnoće.

Šarlot veruje da priča o njenom iskustvu može inspirisati druge da shvate koliko je važno pokazati empatiju u teškim trenucima.

Iako Dejv nikada nije prošao formalnu obuku za krizne situacije, uspeo je da pomogne samo time što je bio prisutan i pun razumevanja.

Šarlot nastavlja da prima podršku za svoje mentalno zdravlje, ali je duboko zahvalna Dejvu što je tog dana zaustavio voz, pokazao saosećanje i spasao njen život.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE