Radio BalkanFox

Telefonski razgovor Čarlsa i Kamile koji je zgrozio svet i princezu Dajanu

Britanska kraljevska porodica imala je toliko skandala da nisu svi mogli da stanu u seriju „Kruna“, iz koje je namerno izostavljen najveći: šokantan razgovor prestolonaslednika sa svojom dugogodišnjom ljubavnicom.

Princ Čarls i Kamila Parker Bouls sedamdesetih
Princ Čarls i Kamila Parker Bouls sedamdesetihfoto: David Cole / Alamy / Alamy / Profimedia

Princeza Dajana bila je u braku s tadašnjim princem, danas kraljem Čarlsom III, od 1981. do 1996. godine, a iako su se sin kraljice Elizabete i „Engleska ruža“ tada zvanično rastali, oni su bili rastavljeni još od 1992.


Probleme u braku imali su od samog početka, jer je mlada i neiskusna Dajana ubrzo shvatila da njen suprug nastavlja vezu sa svojom dugogodišnjom ljubavnicom Kamilom, od koje nije odustajao uprkos protivljenju njegove majke, činjenici da se oženio i gneva javnosti.


Poznato je koliko su paparaci i tabloidi proganjali Dajanu, ali ni prestolonaslednik nije bio u potpunosti pošteđen, pa je tako 1993. godine izbio skandal veći od bilo čega što je zamerano obožavanoj princezi.

Tampongejt – skandal kojim su Čarls i Kamila uzdrmali monarhiju


Imao je današnji kralj tokom decenija u javnosti mnogo neprijatnih trenutaka i situacija u kojima ga je bilo sramota, ali nikada ništa nije pretilo da mu ugrozi reputaciju i verovatnoću da će sesti na tron kao Kamilagejt, poznatiji pod svojim komičnijim imenom Tampongejt.

 

Kralj Čarls III i kraljica-supruga Kamila
Kralj Čarls III i kraljica-supruga Kamilafoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Britanski tabloidi su, naime, objavili transkript prisliškivanog snimka razgovora Čarlsa sa Kamilom, koji je obilovao lascivnim detaljima.


Kraljičin sin je izrazio želju da „stanuje u Kamilinim pantalonama“ jer bi tako „bilo mnogo lakše“. Kamila Parker Bouls konstatuje da će se Čarls ponovo roditi kao „par gaćica“, a princ kaže da bi mogao da bude i Kamilin tampon i da ga baci u ve-ce šolju i pusti vodu kako bi se zavrteo i da „nikad ne ode dole“. Ona se sve vreme kikoće, dodaje da bi mogao da bude i kutija njenih tampona, a Kamila u jednom trenutku kaže:


Oh, dragi, oh, kako te želim sad.


Ovaj skandal nazvan je u medijima „Tampongejt“, potresao je kraljevsku porodicu, a lični telohranitelj princeze Dajane izjavio je jednom prilikom da je ona, iako je snimak isplivao tek tri meseca nakon što se princeza razvela od Čarlsa, bila u neverici i da je ponavljala samo:

 

To je jednostavno bolesno.

 

Kralj Čarls III i kraljica Kamila
Kralj Čarls III i kraljica Kamila foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Zanimljivo je da je ova epizoda iz života britanske kraljevske porodice isključena iz serije „Kruna“, koja detaljno govori o skandalima i važnim trenucima tokom vladavine Elizabete II.


Kako je objasnio glumac Džoš O’Konor, koji igra mladog princa Čarlsa, za to možemo da krivimo njega. Navodno je njegov prvi uslov da bude deo ovog projekta bilo to da ne mora da izgovori „prljavštinu“ koju je prestolonaslednik britanskog prestola uputio svojoj ljubavnici.

Kad su mi ponudili ulogu, jedno od mojih prvih pitanja bilo je – kad kažem pitanja, mislim uslova – „Ne radimo onaj telefonski razgovor o tamponu“ – priznao je O’Konor i dodao da je ovo bila prilika da njegovi roditelji konačno gledaju neki njegov projekat, a da im ne bude neprijatno.

 

Olivija Kolman i Džoš O'Konor kao kraljica Elizabeta II i princ Čarls u seriji 'Kruna'
Olivija Kolman i Džoš O’Konor kao kraljica Elizabeta II i princ Čarls u seriji „Kruna“foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako je navedeno u knjizi „The Diana Chronicles Tine Braun, čovek koji je snimio ovaj razgovor godinama je čuvao snimak, a objavio ga je nakon što se u štampi našao transkript razgovora princeze Dajane s njenim ljubavnikom Džejmsom Gilbijem 1992. Muškarac koji je snimao Čarlsa i Kamilu odneo je potom snimak u Daily Mirror i za to je dobio 30 hiljada funti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE