Radio BalkanFox

UMRO POZNATI MUZIČAR NAKON TEŠKE BORBE SA RAKOM! Svi ćemo pamtiti ovaj njegov HIT

Alan Mensfild, čuveni novozelandski klavijaturista, preminuo je u 72. godini nakon duge borbe sa rakom. Alan je bio omiljeni izvođač kao član legendarne pop rok grupe „Dragon“ od 1983. do 1997. godine, i svirao je na nekim od njihovih najvećih hitova. Njegova dugogodišnja partnerka Šeron potvrdila je vest o njegovoj smrti u postresnoj objavi na Fejsbuku, ističući da je Alan hrabro vodio bitku protiv okrutne bolesti.

Juče ujutru sam izgubila ljubav svog života. Njegova ćerka i ja bile smo sa njim i otišao je mirno. Alan se borio tri godine i iako je preminuo bez raka, razaranja njegovog tretmana zračenjem su uticala na njegovo jadno telo – navodi se u saopštenju muzičarove udovice, koja dalje nastavlja:

Republika

Foto: Printskrin youtube

Alan Mensfild iz grupe „Dragon“ preminuo

Bio je hrabar i neustrašiv, a njegovi doktori i medicinske sestre bili su zadivljeni koliko dugo je vodio bitku. Jako su ga voleli. Alan nije želeo nikakvu vrstu pogrebnih fanfara i mi ćemo se pozdraviti privatno i tiho kao porodica. Možda ćete poželeti da uradite isto tako što ćete puštati njegovu muziku.

Mensfild je ostavio neizbrisiv trag u muzičkom svetu kao član grupe „Dragon“ i kao talentovani klavijaturista. Pored svog rada sa grupom, Mensfild je takođe radio kao studijski inženjer i producirao je njihov hit singl „Rai“ iz 1983. godine, koji je dostigao drugo mesto na australijskim top listama.

BONUS VIDEO:




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE