Radio BalkanFox

Umetnica naslikala portret pevačice sa majkom i sestrom

Rada Manojlović je kao mlada devojka izgubila majku sa svega 19 godina.

Završavala je školu uspešno sa peticama a paralelno je radila na svadbama i veseljima kako bi zaradila neki dinar i pomogla majci u lečenju.

Rada je jednom prilikom u svojoj ispovesti ispričala bolan trenutak i sećanje na majku koja se borila sa svojom bolešću više od godinu dana. Kao što bi i svako i Rada i njena sestra koja je tada imala 17 godina nadale su se najboljem ishodu, međutim od sudbine nisu mogli da pobegnu.

Njena majka je u mladim godinama izgubila život zbog napredovanja bolesti, a Rada je isticala kako je njena majka znala jednom rečenicom da je smiri i trzne onda kada je plakala zbog nje i svega što im se dešavalo.

Iako javnost nikada nije imala priliku da vidi pevačicu sa svojom majkom na slici, a niti je ona takav intiman trenutak ikad javno podelila, u javnost je dospela jedna fotografija, odnosno portret njih tri, koje je naslikala jedna umetnica.

Radin i Marijin lik iscrtan je sa strane, dok je njihova pokojna majka u sredini portreta. Topla i emotivna fotografija tera suze na oči, a umetnica je pored portreta postavila i fotografiju njihove majke sa Radinim i Marijinim komentarom, koja joj je poslužila za iscrtavanje ove slike.

– Ljudi mi uvek govore da izgledam baš kao ti. Ne bih to menjala ni za šta na svetu. Volim te mama. 20 godina živiš kroz nas, u nama, sa nama…Doživotno! Obećavam – napisala je u komentaru ispod slike Radina sestra Marija.

– Najviše na svetu…ovom i onom – nadovezala se Rada komentarom.

Portret pevačice sa svojom majkom i sestrom mnogima je naterao suze na oči. Oglasila se i pevačica koja je dala svoje mišljenje.

Ovo je nešto najlepše što je neko uradio za nas – napisala je ona u komentarima uz nekoliko emotikona srca, a potom se oglasila i njena sestra navevši njihova imena uz srca.

„Predivan portret“, „Prelepa ljubav“, „Emotivno“, bili su neki od komentara korisnika.

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE