Radio BalkanFox

Bračni par otkrio boce viskija u zidovima kuće


Međutim, tokom nedavnog renoviranja kuće, Nik Dramond i Patrik Baker pronašli su nešto što ih je navelo da poveruju da legenda ipak može biti istinita.

Početkom oktobra, par je otkrio više od 66 boca viskija iz doba prohibicije, skrivenih unutar zidova i podnih ploča svog doma, izgrađenog 1915. godine.

„Oduševljen sam! Priče su bile tačne, bio je krijumčar!“ napisao je Dramond na Instagramu, gde je podelio svoje otkriće.

Par, koji živi u selu Ames, oko tri sata udaljenom od Njujorka, započeo je renoviranje kuće posle godinu dana života u njoj.

Tokom radova, pronašli su misteriozne pakete, a kasnije su otkrili i 66 boca škotskog viskija sa etiketom „Old Smuggler Gaelic“. Trinaest boca je bilo potpuno očuvano, dok su četiri bile u lošijem stanju.

Istražujući istoriju kuće, otkrili su da je njen izvorni vlasnik bio Nemac po imenu grof Adolf Hampfner, krijumčar umešan u brojne skandale.

Umro je iznenada, ostavivši iza sebe krijumčareni viski i bogatstvo koje je izazvalo dugotrajne sporove.

Par planira da sačuva prazne boce, dok pune nameravaju prodati. Dramond je procenio da svaka puna boca vredi oko 1.000 dolara. Jednu bocu su odlučili da zadrže kako bi sami probali viski.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE