Radio BalkanFox

Fantastično putovanje! Nedelja mode otvorena revijom u čast princeze domaće rok scene – Slađane Milošević

Sinoć je pistom 54. Perwol Fashion Weeka prošetalo 50 modela inspirisanih stilom i muzikom Slađane Milošević na reviji simboličnog naziva „Fantastično putovanje“.

Otvaranje 54. Beogradske nedelje mode obeležilo je „Fantastično putovanje“ na koje su publiku poveli učesnici spektakularne revije koja je predstavljala svojevrsni omaž princezi domaće rok scene Slađani Milošević. Proslavljena umetnica, koja nas je napustila početkom godine, bila je autentična modna ikona koja je plenila svojom pojavom, stilom, hrabrošću i visprenim umom.

Foto: Đorđe Tomić

 


Uz „Recept za ljubav“, „Simpatiju“, „Miki, Miki“, „Čežnju“, „Amsterdam“, „Princezu“… pistom su uz manekenke prošetale mnoge poznate ličnosti noseći modele više od 50 kreatora, kostimografa i stilista sa bivšeg jugoslovenskog prostora (Roksanda Ilinčić, Bata Spasojević…).

Osim toga, manekenke su ponele i nekoliko originalnih komada iz garderobera rok dive.

Slađana je uvek bila ispred svog vremena 

Modnim putovanjem kroz sve Slađanine faze dizajneri su pokazali publici koliki je realan uticaj ove dive na njihove različite modne koncepte. Veče je bilo ispunjeno najrazličitijim stilovima koje je ona prirodno gradila i nosila, od glam roka sedamdesetih, preko pank roka, novog romantizma osamdesetih, avangarde, pa sve do metal vampa. Slobodna, hrabra, kreativna i drugačija, Slađana je uvek bila ispred svog vremena.

Divljenje Slađaninom stilu i hrabrosti pokazale su mnoge javne ličnosti koje su se našle u ulozi modela: Marija Bergam, Irena Mišović, Aleksandra Janković, Filari i mnogi drugi. Ličnu impresiju o Slađani podelila je i Anja Rupel koja je svojim prisustvom želela da oda počast „princezi“ jugoslovenske scene. Emotivni su bili muzički nastupi Nevene Božović, Ivane Peters, Zejne, Marine Perazić…


>

Đorđe Tomić

Đorđe Tomić




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE