Radio BalkanFox

Bajaga: ‘Nisam sanjao da ću 40 godina biti na glazbenoj sceni’

Uoči sutrašnjeg koncerta u Areni, u emisiju HTV-a Kod nas doma, stigao je Momčilo Bajagić-Bajaga (64) koji je otkrio kako se priprema za koncert, ali se prisjetio i važnih trenutaka u karijeri.

Zagrebačka publika s nestrpljenjem očekuje Bajagin koncert, kojim će u sklopu turneje ‘Samo nam je ljubav potrebna’ obilježiti 40 godina uspješne karijere. Ovaj jubilej označava četiri desetljeća kontinuiranog stvaralaštva, bez pauza ili raspada, što je rijetkost u glazbenoj industriji. Na pitanje je li očekivao tako dugotrajan uspjeh, Bajaga skromno priznaje: 

Foto: HRT/Screenshot

– Ne znam je li netko o tome sanjao, ali ja sigurno nisam. Planirao sam napraviti par albuma, da vidim koliko to može trajati, i eto, potrajalo je 40 godina – rekao je Bajaga.

Za slavljenički koncert, Bajaga i Instruktori pripremili su posebnu playlistu. Koncerti im inače traju nešto više od dva sata, no ovaj će, najavljuje, biti dulji:

– Napravili smo široku set listu. Koncert će vjerojatno trajati blizu tri sata jer smo ubacili neke važne pjesme koje ne sviramo uvijek. Bilo je teško odlučiti što sve uključiti, ali publika je zadovoljna dosadašnjim izborom.

Foto: HRT/Screenshot

Bajaga je turneju kojom obilježava četiri desetljeća karijere započeo upravo u Zagrebu, intimnim koncertom u Tvornici kulture, replicirajući legendarni nastup iz Kulušića iz 1984. godine. Taj je koncert bio odskočna daska za njegovu samostalnu karijeru nakon odlaska iz Riblje čorbe. 

– Prvi koncert bio je 12. travnja 1984. u Kulušiću. Prvo smo zakazali koncert u Beogradu, ali Dražen Vrdoljak nam je ponudio da prvo nastupimo u Kulušiću. Tako je počelo. Kulušić fizički još uvijek postoji, ali ne radi već godinama, zato smo ovaj put odabrali Tvornicu kulture, što je bio pravi vremeplov – rekao je glazbenik.

Bajaga i Instruktori održali koncert na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku

Bajaga i Instruktori održali koncert na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku |

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)

Kad je riječ o pripremama za ovako velike koncerte, Bajaga priznaje da još uvijek osjeća blagu tremu: 

– Imam malo treme, više iz navike. Na početku sam imao strašnu tremu, sada je to više uzbuđenje. Nevjerojatna je energija koju dobivam od publike. Nakon svakog dobrog koncerta, ne mogu spavati barem tri sata. Najbolje se osjećam na pozornici.

Bajaga je rođen u Bjelovaru, a većinu života proveo je u Beogradu. Otkrio je zanimljiv detalj o svom rođenju: 

– Moja majka je iz Grubišnog Polja, a u podmakloj trudnoći posjetila je svoju majku, pa sam rođen u najbližem porodilištu u Bjelovaru.

Foto: HRT/Screenshot

Glazbom se počeo baviti sa 14 godina, a kao mladog dječaka privukla ga je glazba legendarnih izvođača poput Beatlesa i Stonesa. Danas, unatoč tome što je postao poznati glazbenik, još uvijek rado sluša pjesme iz tog vremena.

Na pitanje kako održava formu, Bajaga ističe da je ključ u glazbi.

– Puno sviramo, okružen sam mladim ljudima. Znamo svirati i po 30, 40 pjesama, zato morate biti u formi. Održavam je svirajući.

Bajaga i Instruktori održali koncert na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku

Bajaga i Instruktori održali koncert na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku |

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE