Radio BalkanFox

Rana smrt pevačice Đurđice Bralović

Juga je obožavala, a prerana smrt šokirala je sve! Na dan tragedije u stanu prijatelja se desilo nešto jezivo

Đurđica Barlović, Foto: prentscreen/youtube/Deky Simper

Prva pevačica grupe „Novi fosili“, Đurđica Barlović, umrla u 42. godini 1992. godine. Vođa Novih fosila, pokojni Rajko Dujmić, rekao je kako su u njegovu stanu u tom trenutku stali svi satovi. Tek kasnije je čuo vest i protumačio je to kao Božji znak.

Njen anđeoski glas krasio je albume „Da te ne volim„, „Nikog nema da mu kažem„,“Sanjaj me„,“Neka vali gingolaju svoje barke„. Poslednji album koji je snimila sa Novim fosilima bio je 1982. nakon čega je napustila bend i posvetila se porodičnom životu, a na njeno mesto došla je Sanja Doležal.

Đurđica Barlović
Đurđica Barlovićfoto: Printscreen/youtube/mr.krunimir.10

Bili smo sedam godina zajedno. Pokazalo se da nam je ta godina bila kritična, kao u braku„, rekla je nakon toga Đurđica u intervjuu za RTV Reviju.

Ona se udala za zubara Bracu sa kojim je dobila sinove Bornu i Hrvoja, a aktivno je radila i u poodmakloj trudnoći, i redovno išla na nastupe.

Nakon porođaja započela je solo karijeru, te je uspela da snimi četiri albuma. Godine 1992. završila je u bolnici u Zadru gde je iznenada preminula od akutnog infarkta izazvanog trombozom desne koronarne arterije.

Đurđica Barlović
Đurđica Barlovićfoto: Printscreen Youtube/that555

Njen sin se samo jednom oglasio

Hrvoje je tada otkrio da je njegova mama još od mladosti sklona visokom krvnom pritisku.

– Još dok su se zabavljali, tata ju je odveo doktoru jer je mama imala visoki krvni pritisak već u ranim 30-im godinama. To smo i Borna i ja nasledili od nje. I brat je vrlo mlad počeo da pije lekove, a pijem ih i ja već nekoliko godina – govori Barlović.

– Možda zvuči kao fraza, ali kad smo izgubili mamu, odrastao sam preko noći. Nisam imao više isto detinjstvo kao većina mojih vršnjaka, iako su se o nama počele brinuti bake – tatina mama Magdalena i mamina Emica. Uostalom, i tata nas je rano napustio. Umro je 2009. Srećom, naši su nam ostavili kvalitetne temelje, priuštili lepo detinjstvo i usadili moralne principe, pa mislim da smo stasali u kvalitetne ljude. Borna i ja smo ostali jako povezani i poslovno. Ja sam stomatološki hirurg i protetičar, brat ima svoj privatni laboratoriju, radi za mene i još nekoliko drugih kolega i mislim da bi danas roditelji bili ponosni na nas dvojicu – rekao je Hrvoje tada za „24sata.hr“.

Bonus video:


02:59

PRVO SPOMINJAO DEMONE, A ONDA OKRIVIO PORODICU ZA SMRT! Bolna ispovest Miroljubove žrtve za Kurir: DEBELO JE NAPLAĆIVAO ZA MOLITVE

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE