Radio BalkanFox

Kako osvežiti džemper? – Najžena

Budući da je jesen uveliko u toku, a zima pred vratima, to znači da je vreme za toplu odeću, za omiljene džempere. Ali dok izvlačite svoju omiljenu zimsku odeću iz garderobera, možda ćete primetiti da bi je trebalo malo osvežiti.

Kako bismo saznali na koji način našim džemperima vratiti stari sjaj i postići da mirišu kao potpuno novi, Beki iz „Clean Mama“ je podelila svoje najbolje savete.

Donosimo tri načina da svoje džempere vratite u život:

1. Iskoristite prednosti zamrzivača 

Imate li zamrzivač? Verovali ili ne, možete ga koristiti za uklanjanje mirisa, kaže Beki. Sve što treba da uradite je da savijete džemper, stavite ga u kesu i ostavite u zamrzivaču preko noći. Hladni vazduh će ubiti bakterije, a bakterije su upravo ono što mu daje neprijatan miris, objašnjava ona. Beki dodaje da ova metoda takođe dobro funkcioniše sa farmerkama i sportskom opremom.

2. Napravite sami osveživač tkanine

Osvežavanje tkanine brz je i jednostavan način da vratite život i prijatan miris vašim džemperima, a Beki ima odličan recept koji možete sami isprobati. Trebaće vam 1/2 šoljice vode, 1/4 šoljice votke ili alkohola te 5 kapi eteričnog ulja po vlastitom izboru i boca s raspršivačem.

džemper

Shutterstock

 

 

Dodajte navedene sastojke u bocu s raspršivačem i protresite da se sjedine. Obesite džemper i lagano ga poprskajte osvežavajućim sredstvom za tkaninu. Ostavite da se osuši.

3. Osveženje u sušilici

Ako imate pristup sušilici, brzo okretanje džempera može pomoći da se brzo osveže. Beki preporučuje da ih stavite u sušilicu s kuglicama za sušenje vune, na lagano i bez toplote. Ne bi trebalo puno vremena da izgledaju sveže oprano, stoga ih proverite nakon 5 do 10 minuta i ponovite ako je potrebno. 

Omiljene džempere ne morate uvek nositi na hemijsko čišćenje kad nastupi zima. Uz ove brze i jednostavne kućne metode, bićete potpuno spremni za hladne mesece i nošenje omiljenih toplih odevnih komada, donosi MBG.

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE