Radio BalkanFox

Oni su najmlađi članovi postave u seriji Sjene prošlosti! Otkrili nam: ‘Odlično se zabavljamo!’

Više od mjesec dana prošlo je od početka emitiranja RTL-ove serije “Sjene prošlosti”. Uz iskusne glumce – Jelenu Perčin, Marinu Fernandez, Dajanu Čuljak, Anu Maras Harmander, Đorđa Kukuljicu, Jasmina Mekića, Matiju Kačana i Janka Rakoša, mjesto pod svjetlima reflektora našli su i najmlađi članovi postave, koji su energijom i talentom osvojili srca svih na setu. Unatoč godinama, već su pravi profesionalci, ništa im nije teško.

Marla Ibrahimpašić o ulozi Mile: ‘Na audiciji me bilo malo strah’ 

– Prvi put sam na televiziji. Idem i na dramsku pa sam već glumila u kazalištu – govori nam Marla Ibrahimpašić (8). Najmlađa glumica serije “Sjene prošlosti” utjelovljuje Milu, kćer Marte i Šimuna, koje glume Jelena Perčin i Jasmin Mekić. Njezina je uloga, baš kao i ona, vesela i otvorena.

Foto: rtl

– Obje se jako volimo igrati i nikad ne želimo ići na spavanje. Mama i tata i meni stalno govore slične stvari kao i njoj – govori nam. Da bi dobila ulogu, najprije je morala snimiti video u kojem priča o sebi i obitelji.

– Tata i braco su me snimili, a na audiciji sam bila s mamom. Bilo me malo strah. Trebala sam glumiti scenu Mile i Šimuna – prisjeća se Marla, koja je prolaskom audicije jako razveselila obitelj. Uživa na setu. Puno se druži i, kaže, razgovara. Najdraže joj je kad se okupe i druge djevojčice i dječaci, pa se svi zezaju i igraju.

– Družim se s Lily, Nikom, Laurom, Ezrom, Lukasom, Marinom i Levijem. Ne živimo blizu, pa se družimo kad smo na setu. Osim s djecom, Marla se na odlično zabavlja i sa starijim kolegama.

– Jelena i Jasmin su baš fora. Uvijek mi pomažu kad glumimo. S Jelenom se igramo kaladont, a s Jasminom se zezam. Igramo se vješala i igre riječi i uvijek ih pobijedim! – kaže. Snimanja se, naravno, dogovaraju s roditeljima u skladu sa školskim obvezama i ostalim aktivnostima.

Foto: rtl

– Snimanje je u njihovoj dobi zapravo hobi, nešto čime se bave kao izvanškolskom aktivnosti pa snimajuće sate organiziramo kako se ne bi kosili s njihovim ranijim obavezama i ostalim aktivnostima. Škola je uvijek na prvome mjestu – ističu iz produkcije. Marla ide u drugi razred osnovne škole, a njezini kolege i kolegice vrlo su radoznali kad je riječ o seriji.

– Napisala sam učiteljici u ispit da sam dobila ulogu i onda je vrisnula! Bila je sretna. U razredu me puno ispituju o seriji. Kažu da na televiziji imam druge prijatelje i roza torbu, a znaju da je moja crna – prepričava nam najmlađa glumica serije te dodaje kako zasad nije sigurna hoće li se nastaviti baviti glumom.

Ezra Mošet glumi Nou: ‘I mlađi brat mi je u seriji!’ 

Samo godinu stariji od Marle je Ezra Mošet, gledateljima poznatiji kao Noa. Iza ovog devetogodišnjaka je nekoliko reklama, no ističe kako su mu “Sjene prošlosti” donijele prvu veću ulogu.

Foto: rtl

– Kad sam imao četiri godine, dao sam glas za prvu reklamu. Nakon tog sam davao glas za još neke reklame, a prošle godine sam se upisao u ZKM. Na kraju godine imali smo predstavu ‘Mravica dobra srca’. U kazalište sam krenuo kad sam bio jako mali, teta me vodila svaki tjedan. Tako sam zavolio kazalište – prisjeća se. Da bi došao do uloge Noe, sina Paule i Tome (igraju ih Dajana Čuljak i Matija Kačan), isto je morao snimiti kratki video i proći audiciju.

– Sjećam se kad je mamu nazvala teta i javila da sam dobio ulogu u seriji. Bio sam jako sretan! – govori Ezra. Sretna je bila i njegova obitelj.

– Stalno su me ispitivali jesu li nešto javili. Kad sam dobio ulogu, svi su vrištali od sreće – ističe te dodaje kako s Noom ne dijeli jednake osobine.

– Noa i ja smo vrlo različiti, ali i slični smo jer se vrlo dobro slažemo s našim tatama – priznaje. Kad uđe u studio, uzbuđen je i ima tremu. No ona, kaže, prođe uz kolege i šalu.

Foto: rtl

– Najviše sam kliknuo s Matijom i Lilly. S njima najviše snimam, a s Lily sam snimao fora i malo teže scene. Sprijateljio sam se i s Adrianom, koji glumi Bornu. Jako su mi dragi i ostali glumci – ističe. Stariji kolege, Dajana i Matija, daju mu puno savjeta kad nešto treba odglumiti.

– Dajana i Matija su super! Jako su zabavni i uvijek se zezamo. Volio bih ih vidjeti i kako glume u kazalištu – dodaje Ezra. Kako je glumiti u “Sjenama prošlosti”, znaju i njegovi školski kolege i kolegice te mlađi brat Levi.

– Jako mi je drago što su i neki moji prijatelji iz škole imali prilike glumiti u seriji. Među njima je glumio i moj mlađi brat Levi. Ostali su Jona Jonke Gold, Lukas Vuković, Nika i Marin Novotni i Laura Kruljac, moja ekipa iz 4.b. Super mi je što smo skupa bili na setu. Snimali smo scene koje su mi zasad najdraže. U školi me često ispituju kako je na setu i kako je glumiti s pravim glumcima – priznaje. Volio bi nastaviti baviti se glumom.

Adrian Baković o ulozi Borne: ‘Mislio sam da neću proći’ 

– Moj san je biti glumac kao i Zvonimir Rogoz. On je bio bratić mog pradjeda. Čuo sam puno o njemu. Glumio je u puno filmova i predstava – ističe. Da bi došao do uloge, Adrian Baković (13) morao se najprije snimiti kako opisuje lik Borne.

Foto: rtl

– To smo mama i ja snimili u zadnji čas, dan prije roka jer sam mislio da neću proći. Onda sam išao na audiciju i morao sam glumiti jednu scenu iz serije. Nakon nekoliko tjedana sam saznao da sam dobio ulogu – prepričava nam Adrian, kojemu je ovo prvo veće glumačko iskustvo.

– Obitelj mi je bila sretna i ponosna što sam dobio ulogu. Drago mi je što sam odlučio i što su mi dali da glumim – priznaje. Borni, kaže, ne sliči.

– On mi se čini kao netko koga baš i ne zanima toliko škola, a meni je zabavno u školi i volim ići na nastavu – objašnjava sedmašić. Dobra atmosfera je, kaže, i na setu. Adrianovu sestru u seriji glumi Lily Antić (18), koja već ima glumačkog iskustva u filmovima “Smrt bijela kost” i “Prava istina priče o šori”, pa mu zna dati i pokoji savjet.

– I moji roditelji iz serije, koje glume Ana Maras Harmander i Janko Rakoš, savjetuju me ako mogu neku scenu bolje odglumiti – govori Adrian te dodaje da mu nije teško uskladiti školske obveze i glumu.

Lily Antić glumi Niku 

– Školski kolege? Znali su me tu i tamo pitati kako mi je na snimanju kad je serija tek počela – kaže. O glumi razmišlja kao o hobiju, kojim bi se volio nastaviti baviti. I njegova “televizijska sestra” Nika prijavila se na audiciju.

– I poslali su mi tekst da ga naučim te snimim ‘selftape’. Nakon nekoliko dana su me zvali na audiciju uživo, za ulogu mlade Olge. Bila sam sretna što sam prošla u uži krug. Za tjedan dana su mi javili kako sam dobila ulogu Nike. Stvarno je smiješna priča jer zapravo nikad nisam išla na audiciju za Niku, a svejedno su me za nju izabrali. Na kraju sam vrlo zadovoljna ulogom koju sam dobila i ne bih je mijenjala – priznaje Lily. S Nikom ima sličnosti, ali i različitosti.

Foto: rtl

– Nikad nisam trebala prolaziti kroz tako teške situacije. Rastali su joj se roditelji, tata je tajio da ima ljubavnicu… Zato i uživam glumeći je jer je drukčija od mene, ali to je i čar glume. Nika voli obitelj i spremna je učiniti sve za njih. Pronicljiva je i lukava, ali i tvrdoglava. Po tim osobinama smo slične – objašnjava. Ranija iskustva sa snimanja su joj, kaže, pomogla. Sad je opuštenija pred kamerama.

– Tekst učim dan prije snimanja najčešće naglas pred ogledalom jer tako najbolje mogu shvatiti kakve emocije moj lik treba prenijeti. Volim ga proći puno puta dok ne budem zadovoljna. Glumiti uz bok Ane i Janka smatra prekrasnim iskustvom – dodaje. Uvijek je, kažu, savjetuju tijekom snimanja.

– Uz njih nema treme i stresa, nego mi pružaju podršku kako bih postala što bolja u onome što radim. Na snimanjima provodim četiri sata na dan, ali zna biti i dulje – kaže te priznaje da nije jednostavno usklađivati snimanja i školske obveze, no uz pomoć produkcije i nastavnika sve je lakše.

Foto: PROMO

– Većina profesora mi izlazi ususret, pogotovo razrednik, koji mi piše raspored ispita i odgovaranja. Snimanje dogovaramo u skladu sa školom i rasporedom – ističe te dodaje kako su kolege i nastavnici super reagirali na seriju.

– Na satu razrednika smo pogledali epizodu serije i čak su i pljeskali – kaže Lily, čije se srednjoškolsko obrazovanje uskoro bliži kraju.

– Razmišljam o studiju glume ili srodnoj umjetnosti jer želim i dalje raditi na sebi kao glumica. Gluma me ispunjava – zaključila je.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE