Radio BalkanFox

Ovo je unuka Nikole Tesle! Slika je i prilika svog dede – niko ne zna da je potomak naučnika, a svetski je poznata (FOTO)

Naučnik Nikola Tesla svoj privatni život je tokom života skrivao od javnosti, nikada se nije ženio, niti imao dece, ali u familiji postoje i danas njegovi potomci koji nose gene ovog velikog čoveka.

Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, Slađana Tesla bila je jedna od vodećih figura srpskog modelinga. U ovom turbulentnom periodu, mnoge lepe Srpkinje uspele su da izgrade uspešne karijere u inostranstvu. Među najistaknutijima su bile Anđelija Vujović, Ivana Stanković, Tamara Paunović i Slađana Tesla. Slađanu su od samog početka njene karijere odlikovale prirodna lepota, šarm i harizma, što joj je omogućilo saradnju sa renomiranim modnim kućama kao što su Vivijen Vestvud i Valentino.

Foto: Instagram

Slađana Tesla menekenka

Nakon uspešne karijere modela, Slađana je prešla u svet modnog koreografisanja, kastinga i produkcije, ali se povremeno vraćala modelingu. Tako je nedavno postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači, a njeno lice krasilo je „pola Rima“.

Zanimljivo je da je njeno prezime, Tesla, privuklo posebnu pažnju zbog veze sa jednim od najpoznatijih naučnika u istoriji, Nikolom Teslom, koji nikada nije imao porodicu, ali je dalji deda-stric manekenki. Slađana je ponosna na svoje prezime i često ističe da veruje da deli sličnosti sa svojim čuvenim pretkom.

Foto: Foto: Profimedia

Nikola Tesla


Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: „Evo ga Tesla u meni!“ On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost – istakla je ona jednom prilikom za Hello.

Foto: Instagram

Slađana jeTeslin potomak


 



Kamila i Čarls prvi put uslikani kako se opuštaju! Fotografije obišle planetu (FOTO)

Lajfstajl

Kralj Čarls III i kraljica Kamila nastavljaju svoju zvaničnu posetu Australiji, gde su imali priliku da se sastanu sa generalnim guvernerom Semom Mostinom.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE