Radio BalkanFox

Ovo provereno čisti pauke i bube iz kuće! Uz pomoć jedne biljke postaće prošlost

Paukovi i bube često ulaze u naše domove iz različitih razloga, a njihovo uklanjanje može biti prilično naporno. Međutim, postoji nekoliko biljaka koje mogu pomoći da ih odvrate od ulaska.

Nana

Pauci ne podnose miris nane. Da biste iskoristili njene svojstva, stavite nekoliko listova mente u vodu u bocu sa raspršivačem i ostavite da odstoji. Zatim tom mešavinom poprskajte ulaze u svoj dom.

Bosiljak

Osim što je odličan začin, bosiljak takođe pomaže u odbijanju insekata poput pauka, mrava, komaraca i letnjih mušica. Stavite ga na kuhinjski prozor, gde može da dobija direktnu sunčevu svetlost nekoliko sati dnevno.

Ruzmarin

Ova biljka, koja se često koristi u kuvanju, takođe može pomoći u smanjenju broja pauka. Ruzmarin je manje otporan na hladnoću, pa ga je najbolje gajiti u toplom okruženju.

Foto: Shutterstock

 


Lavanda

Iako je miris lavande prijatan za ljude, pauci ga ne podnose. Možete obesiti nekoliko cvetova lavande u kući i oko nje kako biste ih odvratili.

Hrizanteme

Ove cveće sadrži buhač, sastojak koji se koristi u prirodnim sredstvima protiv insekata. Ne samo da odbija pauke, već i druge štetočine poput mrava i bubašvaba.

Eukaliptus

Eukaliptus je još jedna biljka koja može pomoći. Njegove grančice možete obesiti po kući, posebno u kupatilima gde se miris meša sa parom. Takođe, možete napraviti sopstveni sprej za insekte kombinovanjem eukaliptusa sa vodom.

Foto: Shutterstock

 


Neven

Neven se vekovima koristi kao zaštita uz povrće, jer odbija mnoge štetočine, uključujući pauke i puževe, čineći ga korisnim i unutar kuće i u dvorištu.

Korišćenjem ovih biljaka, možete stvoriti prirodnu barijeru protiv neželjenih insekata u vašem domu.



Plivaćete u parama kada vidite ovaj znak! Dobro obratite pažnju

Lajfstajl

U svetu narodnih verovanja, mnogi smatraju da postoje posebni znaci koji ukazuju na to da ćete uskoro dobiti novac.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE