Radio BalkanFox

MILAN MARIĆ I NATAŠA NINKOVIĆ OČARALI PORTUGALCE! Predstava „Edip“ JDP doživela OVACIJE!

Predstava „Edip“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta osvojila je domaću publiku, pa se za njeno izvođenje uvek traži karta više. Magija na sceni koju stvaraju srpski glumci, predvođeni Milanom Marićem i Natašom Ninković, očarala je publiku u Portu u Portugalu, gde je komad nedavno izveden.

Jugoslovensko dramsko pozorište je sa predstavom „Edip“ gostovalo u Nacionalnom pozorištu Sao Žoa u Portu. Tokom oba izvođenja publika je dugim aplauzima pozdravila naše glumce.

Republika

Foto: RTS/printscreen

 

 

Predstava „Edip“ je, nakon uspešnih gostovanja na značajnim evropskim scenama, stigla u Porto, gde su srpski glumci tamošnjoj publici pokazali savremeno tumačenje Sofoklove tragedije.

Jako je lepo kada prođete Portom i vidite plakate Jugoslovenskog dramskog pozorišta i grada Beograda, gde se objavljuje gostovanje naše predstave „Edip“. I, naravno, puno nam znače susreti sa našim kolegama ovde – rekla je Tamara Vučković Manojlović, direktorka JDP-a, prenosi RTS.

Značaj predstave „Edip“ je u uspešnom prilagođavanju antičke tragedije našem vremenu. Portugalska publika je stajaćim ovacijama pozdravila predstavu Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Osnovna moć te predstave je u njenom tekstu koji je preživeo dve i po hiljade godina, koji je napisan tada i dan-danas kada ga postavite na scenu on je aktuelan. Kako? Pa, eto tako. Isto tako i ova predstava, očigledno na isti način radi – istakao je glumac Milan Marić, dok je Nataša Ninković istakla da ova je predstava prikaz našeg odnosa prema svemu što nas okružuje.

Republika

Foto: RTS/printscreen

 

Ovo je jedan od načina da publika ovde vidi kako mi razmišljamo o nekim stvarima danas. Kroz ovu predstavu i kroz jedan antički tekst, zajedno sa rediteljem, mi govorimo o našem odnosu prema svetu u kome živimo – objašnjava glumica Nataša Ninković. 

U predstavi igraju još Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović, Joakim Tasić, Milan Bobić, Luka Antonijević. Luka Sević i Veljko Stevanović.

Ovo gostovanje rezultat je saradnje dva pozorišta. Nacionalni teatar iz Porta 4. novembra stiže u JDP sa predstavom „Veštice iz Salema“.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE