Radio BalkanFox

Bila mi je dobra majka, ali i velika glumica i žena

Vest da je preminula glumica Miroslava Mima Vuković Kurić u 91. godini rastužila je njene Nišlije, ali i čitavu Srbiju. Ona je inače maćeha glumca Irfana Mensura, koji je zbog nje i počeo da se bavi glumom.

– Mima je bila velika glumica i žena, ali i dobra majka. Bila je divna supruga mom pokojnom ocu. Nemam dovoljno reči da izrazim koliko smo svi mi koji smo je poznavali izgubili. Dobio sam bezbroj poziva od meni nepoznatih ljudi da mi kažu koliko su joj se divili kao glumici i kao ženi – rekao je Irfan Mensur za Kurir.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Cenjeni glumac je rođen u Sarajevu, a sa ocem se preselio u Niš, gde je započeo novi život. Tada je uz svoju maćehu Mimu Vuković počeo da posećuje pozorište u koje, kako je ispričao, nikada ranije nije otišao.

Prvi put sam tamo ušao sa 16 godina. Živeo sam u kući profesionalne glumice, a kod nas su često dolazile i njene kolege u goste. Iz radoznalosti sam odlazio u pozorište da shvatim o čemu oni pričaju i naslutio lepotu tog poziva. Intimno sam poželeo da i ja postanem glumac i otišao pravo na Fakultet dramskih umetnosti, kod Minje Dedića – izjavio je glumac.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube

 

Malo ko zna da je Irfan Mensur rođen kao Irfan Kurić 1952. godine u Sarajevu. Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa. Njegova majka Nada Wasche je potomak grofovske prodice Alaupović, a s majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE