Radio BalkanFox

Anita nadigrala četvero lovaca i osvojila 8.000 € u Superpotjeri

U ovotjednoj ‘Superpotjeri’ od četvero natjecatelja jedino je Anita Marušić odličnim nastupom nadigrala četvero lovaca i osvojila 8.000 eura. Za ostale natjecatelje Marka Kuterovca, Matea Seferija i Karlu Tomljanović lovci su bili prejaki te su natjecanje napustili bez novčanih iznosa.

Marko Kuterovac iz Splita, rođeni je Vinkovčanin. Što se tiče osvojenog iznosa, nema nikakav konkretan cilj na što bi utrošio novac, ali naglasio je da bi ipak bilo lijepo osvojiti neki iznos.

Foto: HRT

U prvom krugu točno je odgovorio na četiri pitanja i tako s iznosom od 2.000 eura krenuo u izazivanje lovaca.

Odlučio se suprotstaviti timu od četiri lovaca za iznos od 15.000 eura, koji su na svom satu zatražili 42 sekunde.  

Foto: HRT

Marko nije znao da se u Južnoafričkoj Republici turisti žičarom voze do ravnog vrha Table Mountain, mislio je da se radi o Americi, također mu je bilo nepoznato da slovo A  označava drugi ton u G-dur ljestvici, nije znao niti da je kava uz vodu i mlijeko treći sastojak pića flat white, mislio je da se radi o votki.

Nastavio je niz netočnih odgovora. Nije znao da se iz bliskoistočne rijeke Jordan tradicionalno koristi voda za krštenje u britanskoj kraljevskoj obitelji. Marko je mislio da se radi o rijeci Tigris, niti da je Manuela Sáenz spriječila atentat na Libertadora – Bolívara te da je Božena Begović 1926. prva u eteru izgovorila „Halo, halo ovdje radio Zagreb“. 

Marko nije uspio, zaredao se niz netočnih odgovora te su ga lovci pobijedili s 28 sekundi.

– U dosta prijašnjih emisija govorili smo, postoje neke zamke, neke rupe u koje se upadne i onda se neki od natjecatelja ne izvuku iz njih. Imam osjećaj Marko da ste vi upali večeras u jednu od njih, rekao je Joško.

– Takvi su nekad dani, poklopi se set, malo nervoza, ali nemojte se obeshrabriti, rekao je Sven.

Foto: HRT

Anita Marušić iz Strmeca Samoborskog tajnica je u jednoj srednjoj školi. Bila bi zadovoljna s iznosom višim od 5.000 eura, a iskoristila bi ga za putovanje Sjevernim morem.

Točno je odgovorila na dva pitanja u prvom krugu, a u brzopoteznoj igri se odlučila boriti protiv četvero lovca za 8.000 eura, a zatražili su 42 sekunde na svom satu.

Foto: HRT

Krešo nije znao koliko najmanje elemenata može imati unija dvočlanog i tročlanog skupa, mislio je da se radi o pet, a točan odgovor je tri. 

Anita nije znala da se u teoriji skupova, skup bez ijednog elementa naziva prazan skup. Anita je odličnim nastupom s 12 sekundi prednosti nadigrala lovce i osvojila 8.000 eura.

– Mogli ste i zatajiti neki od točnih odgovora, rekao je Sven!

Mateo Seferi iz Velike Gorice radi kao android developer u jednoj domaćoj IT tvrtki. Što se tiče osvojenog novca, nada se iznosu od barem 12.000 eura i to bi otišlo u neki fond za kupnju prve nekretnine. 

U prvom krugu točno je odgovorio na pet pitanja te s 2.500 eura krenuo izazvati lovce. U brzopoteznoj se odlučio na igru protiv četvero lovaca za 20.000 eura i 45 sekundi koje su zatražili.

Foto: HRT

Mateo nije znao da je na Antarktiku najveća američka baza – McMurdo, mislio je da se radi o Australiji, niti da je u Američkom građanskom ratu, bitka kod Antietama bila najkrvavija bitka, te da su godine 1934. nacisti ubili Engelberta Dollfussa, kancelara Austrije, Mateo je rekao da je riječ o Finskoj. 

Također mu je bilo nepoznato da se geometrijskim nizom naziva progresija u kojoj je kvocijent uzastopnih članova konstantan, te da je Berlin grad u kojem će muzej Pergamon biti zatvoren idućih par godina. 

Nije uspio protiv odlično raspoloženih lovaca. Pobijedili su ga s osam sekundi prednosti.

Foto: HRT

Karla Tomljanović iz Kastva nutricionistica je po zanimanju. 

U prvom krugu točno je odgovorila na tri pitanja te je u izazov s lovcima krenula s 1.500 eura.

Foto: HRT

Karla je odlučila zaigrati protiv Deana, Kreše i Mladena za 5.500 eura. U igru je ušla s prednošću od 29 sekundi.

Karla nije znala da se u Uzbekistanu nalaze gradovi Andijan, Buhara i Samarkand, niti da je u bečkoj palači Hofburg ured Alexandra Van der Bellena, te da je pobjednik FIDE-ovog turnira kandidata izazivač za naslov svjetskog prvaka u šahu, niti pod kojim je imenom djelovao bend Linkin Park prije nego što se proslavio.

Lovci su nadigrali Karlu s dvije sekunde. 

Foto: HRT



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE