Radio BalkanFox

Ovo su bili roditelji baba Vange! Odrasla je bez majke, a nakon smrt oca doživela otkrovenje koje je vinulo u legende

Baba Vanga, poznata kao jedna od najuticajnijih prorokinja u svetu, često se povezuje sa svojim neverovatnim sposobnostima predviđanja. Međutim, malo je poznato o njenim roditeljima i njihovom uticaju na njen život.

Baba Vanga, pravim imenom Vangelija Pandeva, rođena je 1911. godine u malom selu u Bugarskoj, a u prevodu njeno ime sa grčkog znači „nosilac radosnih vesti“.  

Njeni roditelji, Pande i Paraskeva, bili su obični seljaci, ali su imali duboko poštovanje prema tradiciji i narodnoj mudrosti. Majka Paraskeva je umrla kada je Vangi bilo tri godine, a otac je 1914. godine otišao u rat mobilisan od bugarske vojske. Dok je otac bio odsutan brigu o njoj vodila je požrtvovana komšinica Asanica. Na završetku rata Vangin otac se vratio živ i ubrzo opet oženio. 

Foto: printskrin

Baba Vanga

Vanga je iznenada oslepela u svojoj 12. godini i to u vreme strašne oluje. Silan vetar koji je rušio sve pred sobom obrušio se na decu koja su se vraćala sa izvora. Vihor je oborio malu Vangu, noseći je kao slamku. Ona se tada udarila u glava, a kada se oluja smirila našli su je zatrpanu u prašini i odveli u bolnicu. Bolela ju je jako glava, a oči od silne prašine nije mogla da otvori. Otada su joj oči ostale zatvorene, a kapci slepljeni. Po nekim pričama imala je dve operacije, jednu u Skoplju dugu u Beogradu koje nisu imale nikakvog uspeha. 

Otac Pande je umro 1940. godine i nakon toga priča se da je pala u trans kada su počela njena silna proročanstva koja su se ostvarila. 

 

 



Šeta same koske i smežuranu kožu! Šok fotke glumice - imala je prirodnu lepotu, sada izaziva jezu (FOTO)

Moda i lepota

Tara Rid, nekadašnja omiljena glumica poznata po svojoj izvanrednoj lepoti, danas je predmet brige širom sveta zbog svoje prekomerne mršavosti. Ova holivudska zvezda, koja je osvajala srca publike svojim šarmom i predivnim osmehom, sada izaziva zabrinutost među fanovima i ljubiteljima filma. Kako su se poslednje fotografije pojavile u javnosti, mnogi se pitaju o njenom zdravlju i uzrocima drastičnih promena u izgledu.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE