Radio BalkanFox

Ovo je dokaz koliko Hrvati vole Cecu: Zbog nje prelaze na stotinu kilometara, a ovaj koncert jedva čekaju

Balkanska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović održala je nezaboravan koncert u subotu, 19. oktobra, u Podčetrteku, koja se nalazi samo 100 metara od granice s Hrvatskom.

Ovaj događaj obeležio je jubilarni, 30. koncert folk dive u Sloveniji i okupio brojne obožavaoce, među kojima je bilo i mnogo Hrvata.

Karte za ovaj spektakl prodate su mesec dana pred koncert što dovoljno govori koliko je Ceca omiljena među „Janezima“.

Folk zvezda je početkom godine bila glavna tema medija u Hrvatskoj zbog sramnih ispada pojedinaca, što je izazvalo opštu polemiku u čitavom regionu. Ipak, koliko je Ceca zaista voljena u Hrvatskoj govori činjenica da njena publika u Sloveniju dolazi iz svih krajeva „ljepe njihove“ a neki od njih prelaze i po nekoliko stotina kilometara.

Naša ekipa boravila je u Podčetrteku, a neposredno pred koncert uradili smo anketu u kojoj su nam Cecini fanovi otkrili da planiraju kolektivno da dođu u Beograd kako bi prisustvovali njenom trećem koncertu na Ušću u junu mesecu sledeće godine.

Iz Zagreba smo, ja sam bila u Mariboru na Cecinom koncertu u martu, bilo je ludilo, pa sam došla opet ponoviti.

Mladić iz Zagreba, koji se trenutno takmiči u „Zvezdama Granda“, uzbuđeno je izjavio:

Ja sam iz Zagreba, isto se bavim muzikom, a trenutno sam u takmičenju „Zvezde Granda“. Prvi put sam na Cecinom koncertu i radujem se, jedva čekam da počne i da čujem pesmu „Kukavica“.

Mnogi posetioci su doputovali iz raznih krajeva, a među njima je bio i dečko iz Pule.

Zbog Cece sam došao iz Pule. Ona je naša kraljica! Nisam prvi put na njenom koncertu, deseti put već, bio sam u Beogradu, svuda gde je Ceca. Omiljena pesma mi je „Lepotan“, najskuplja. Videćemo se i na Ušču sledeće godine – rekao je on.

Inače, kako se može videti na fotografiji sa mape, hala je jako blizu granice koja deli Sloveniju i Hrvatsku, a ono što je još zanimljivije, karte su se prodavali i Hrvati, odnosno njihov zvanični prodavac karata, ticket.hr.

Podsetimo, nakon incidenta koji se dogodio početkom godine u Hrvatskoj, kada su pojedinci sebi dali za pravo da „probaju da govore umesto čitave svoje nacije“ i uništili nekoliko bliborda u Zagrebu, na kojima su organizatori najvili koncert koji je Ceca održala u Sloveniji.

O navodima da joj je zabranje ulazak u Hrvatsku, Ceca je nedavno govorila upravo za Telegraf:

Pa nije, kad god gostujem u Sloveniji, ima mnogo moje publike koja dolazi iz Hrvatske jer to im je jako blizu, pošto ja ne nastupam u Hrvatskoj. Odmah da kažem, ja nemam nikakvu zabranu za Hrvatsku, to su dezinformacije. Ali ja ipak sve pozivam da dođu u Beograd, pošto smo mi odlični domaćini, ako Bog da, za sada su ozbiljni planovi, znači 99% radim Ušće u junu, nadam se da taj 1% neće prevagnuti. Ja uvek pozovem moju publiku iz bivših republika da dođu na Ušće kao što se to dešavalo i prethodnih godina, i za Marakanu, i za prvo Ušće i za drugo Ušće. Uvek kada su veliki koncerti u Beogradu, napomenem da smo mi sjajni domaćini, da će se sjajno provesti i to je neki srpski Woodstock – rekla je ona pre nekoliko meseci za Telegraf.

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE