Radio BalkanFox

Rak nije sramota, žene treba da vode račune o svom zdravlju!

Predstava “Sedam sati sunčeve svetlosti” otvara vrata u složeni svet života glavne junakinje Sanje, koja se suočava sa svakodnevnim izazovima i emocionalnim turbulencijama. Sanja živi život kakav mnoge od nas mogu prepoznati: neumorno radi, na usluzi je svima, uključujući svoju odraslu ćerku i bivšeg muža, dok istovremeno nosi nerazrešene odnose sa pokojnom majkom.
Kada se razboli od teške bolesti, oseća se kao da je potpuno sama u toj borbi, ali život je natera da stvari posmatra iz drugačije perspektive.
Odnosi unutar ove disfunkcionalne porodice su lako prepoznatljivi, često urnebesni, ali uvek prožeti ljubavlju, bez obzira na to kako izgledaju izvana. Ova predstava postavlja važna pitanja o porodici, ljubavi i unutrašnjoj snazi žena.
U emisiji “Keć na 11” na televiziji K1, Mirjana Karanović je govorila o temi predstave, naglašavajući kako je ona podstrek ženama da obrate pažnju na svoje zdravlje.
“Ljudi koji imaju rak često osećaju krivicu i misle da je to njihova sramota, pa često ne žele ni da otkrivaju. Pogotovu za žene, rak dojke je s više aspekata jako težak. Zbog toga ih treba ohrabriti. To nije sramota, već bolest koja može da uhvati bilo koga,” izjavila je Karanović.
Ona je takođe istakla važnost brige o sopstvenom zdravlju:
“Žene treba da vode računa o svom zdravlju. Bez obzira na to koliko su žene promenile svoju poziciju, ono što se zove porodica i dalje počiva na ženskoj energiji. Ta količina brige za svakog člana porodice dovodi do situacije da žene često zanemaruju sebe, stavljajući se na poslednje mesto. Moraju zdravlje staviti na prvo mesto, jer će tako biti bolje i za druge.”
“Sedam sati sunčeve svetlosti” je više od pozorišne predstave; ona je poziv na akciju i podsećanje ženama da prepoznaju sopstvene potrebe, jer samo tako mogu biti osnažene da pruže podršku drugima”.
Zanimljiva činjenica je da je AstraZeneca sponzor predstave.
“AstraZeneca proizvodi mnoge lekove koji se koriste u borbi protiv raka dojke, pa su pronašli svoj motiv za ulaganje u ovu predstavu, jer je to za njih važna tema. Ovaj spoj uključuje sponzora koji je direktno povezan s problematikom o kojoj predstava govori, kao i nas koji želimo da prenesemo poruku i skrenemo pažnju na ovu važnu temu.” – zaključila je Mirjana Karanović u emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji K1.




Nema zabranjenih

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE