Radio BalkanFox

‘Maideni’ se oprostili od svojeg prvog pjevača: ‘Paulov doprinos ovome bendu je bio ogroman’


Legedarni metal bend Iron Maiden oprostio se na društvenim mrežama od svog prvog pjevača, Paula Di’Anna koji je preminuo u 67. godini. 

– Jako smo tužni zbog njegove smrti. Paulov doprinos Iron Maidenu je bio golem i pomogao nam je dovesti nas na put kojim idemo kao bend skoro pet desetljeća – napisali su te dodali kako će njegovu prisutnost kao frontmena i vokala, što na pozornici, što na prva dva albuma, pamtiti ne samo oni, nego i fanovi diljem svijeta. 

Steve Harris, basist benda poručio je kako su se on i Di’Anno nedavno čuli te da su Paula jako veselile gaže. 

– Jako smo zahvalni što smo se mogli svi zajedno vidjeti prije par godina i još jednom provesti vrijeme s njime – poručili su iz benda te u ime cijelog tima koji stoji iza Iron Maidena izrazili sućut Paulovoj obitelji i prijateljima. 

Glazbenik je uz Maidene bio od 1979. do 1981. godine, a kroz godine je djelovao u brojnim bendovima poput Battlezonea, Gogmagoga… Prije 11 godina njegova je karijera naglo prekinuta zbog niza zdravstvenih problema. Završio je u invalidskim kolicima, a njegovi brojni fanovi skupili su novac za njegovo liječenje. Operirali su ga vrhunski doktori upravo iz Hrvatske. 

– Hrvatski liječnici su me spasili, vaši su stručnjaci jedni od najboljih. Vratili su me na noge, nakon što su mi u Engleskoj rekli da mi spasa nema i da vjerojatno više nikad neću hodati. Zahvaljujući vašim stručnjacima vratila mi se vjera u oporavak i povratak na pozornicu – ispričao je tad za 24sata.

Di’Anno je posljednji put nastupio u Zagrebu u listopadu prošle godine, kako bi se zahvalio svim Hrvatima koji su mu pomogli na njegovom putu prema ozdravljenju.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE