Radio BalkanFox

Oglasila se Borina porodica zbog koncerta koji je organizovao Sergej

Članovi porodice Bore Đorđevića, kao i članovi benda Riblja čorba oglasili su se povodom koncerta koji je organizovao glumac Sergej Trifunović u čast pokojne legende, za koji, kažu, nisu dali odobrenje.

Naime, nekoliko domaćih muzičara i glumac Sergej Trifunović okupiće se na koncertu „Bori u čast“, u subotu, 2. novembra u klubu Zappa baza sa počekom od 21 čas, a kako se navodi u saopštenju, prihod od ulaznica namenjen je izradi spomenika Bori Čorbi.

Ipak, s tim nisu saglasni članovi Borinog benda i članovi porodice, zbog čega su izdali i zvanično saopštenje koje Vam u nastavku teksta, prenosimo u celosti:

– Poštovani,Kao naslednici Bore Đorđevića, zakonski nosioci njegovih autorskih prava i zastupnici njegovog stvaralaštva, želimo da se obratimo povodom najavljenog događaja koji će se održati u Zappa Bazi 02.11.2024. godine, a koji je organizovan u znak časti i poštovanja prema našem voljenom Bori i njegovom neprocenjivom doprinosu muzici i kulturi našeg regiona.

– Pre svega, želeli bismo da izrazimo našu zahvalnost organizatorima na njihovoj iskrenoj nameri da odaju počast čoveku koji je obeležio muzičku scenu svojim jedinstvenim stilom i pesmama koje su oblikovale mnoge generacije. Bore Đorđević je bio umetnik nesagledivog talenta, autor pesama koje su postale simbol bunta, slobode i istine. Svaki pokušaj da se taj doprinos ovekoveči je, u suštini, gest dubokog poštovanja prema njegovom radu.

Međutim, iako prepoznajemo lepotu ove namere, smatramo da način na koji se ovaj događaj realizuje nije u potpunosti u skladu sa vrednostima i principima koje je Bora zastupao tokom svog života. Želimo da naglasimo da porodica Bore Đorđevića, kao i njegov bend, nisu uključeni u organizaciju ovog koncerta i nisu dali saglasnost za njegovo održavanje u ovakvom formatu.U cilju pronalaženja rešenja koje bi bilo u skladu sa Borinim vrednostima i njegovim umetničkim nasleđem, obratili smo se organizatorima sa predlogom da se koncert održi bez prodaje karata i prikupljanja novca na ovaj način, jer smatramo da to nije prikladno za veličinu i značaj ličnosti kakva je Bora Đorđević.

Nažalost, naš predlog nije prihvaćen i organizatori su se oglušili o njega, što nas je stavilo u neprijatnu poziciju.Takođe, ideja o postavljanju spomenika je plemenita i zaslužuje posebnu pažnju. Smatramo, ipak, da je za poduhvat te veličine potrebno uključivanje šire zajednice, ali i nadležnih državnih organa koji prepoznaju značaj Bore Đorđevića za kulturnu baštinu Srbije i Balkana, i time se na odgovarajući način pobrinuli za ovaj vredan čin.Bore Đorđević je ostavio za sobom neizbrisiv trag u muzici, kulturi i društvu, i verujemo da je njegovo nasleđe nešto što svi nosimo u srcu. Njegov glas, njegove reči i njegova strast žive kroz sve nas, i naš je zadatak da to nasleđe očuvamo i prenesemo budućim generacijama, ali uvek sa dubokim poštovanjem prema njegovom liku i delu.Zahvaljujemo se na razumevanju i srdačno pozdravljamo svaki budući pokušaj odavanja počasti našem Bori, uz poziv da se to čini u skladu sa voljom njegove porodice i onih koji nastavljaju njegov muzički put.S poštovanjem,Dubravka, Boris, Bane, Vicko, Džinžer, Nikola, Joca, Ivke – piše u saopštenju na zvaničnoj fejsbuk stranici Riblje čorbe.

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE