Radio BalkanFox

4 trika za stilizovanje „baby hair“ dlačica

Iako su znak rasta i zdravlja kose, ove male dlačice često znaju pokvariti frizuru i stvoriti osećaj neurednosti.

Hejli Biber zna kako se efikasno rešiti baby dlačica
Hejli Biber zna kako se efikasno rešiti baby dlačicafoto: Pinterest / Printscreen / andeelayne.com

Svaka žena barem jednom se susrela s problemom „baby hair“ – tih kratkih, nestašnih dlačica koje štrče sa glave, naročito u situacijama kada je napolju visoka vlaga ili jak vetar.

 

Bez obzira na to koliko pažljivo oblikujete kosu, baby hair se nekako uvek pronađe put do površine i kvari vaš savršeni izgled.

 

Srećom, postoje trikovi koji su postali viralni na društvenim mrežama, a koji sigurno pomažu u kroćenju ovih dosadnih dlačica.

 

1. Nemojte bacati stare četkice za zube i maskare

 

Jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih trikova je upotreba četkice za zube ili starog štapića maskare.

 

Potrebno je naneti malo laka za kosu ili gela na četkicu, a zatim lagano preći preko baby hair-a – ovaj trik će ih zadržati na mestu bez da vaša kosa izgleda slepljeno.

 

Ova tehnika postala je pravi hit na TikToku jer je brza, efikasna i pristupačna, a uz to se zahvaljujući njoj može postići efekat nove trendi frizure.

 

2. Kako pomažu prirodna ulja?

 

Drugi sjajan trik je korišćenje ulja za kosu, posebno onih na bazi argana ili kokosa. Stavite malu količinu ulja na dlanove, protrljajte ruke i blago pređite preko baby hair-a.

 

Ovo ne samo da će ukrotiti dlačice, već će i kosi dati zdrav sjaj i hranljive sastojke. Pritom, kosa neće biti teška ili masna ukoliko koristite pravu količinu proizvoda.

 

 

3. Silikonski serum – da ili ne?

 

Još jedan trik koji se pokazao vrlo korisnim je upotreba silikonskog seruma. Ovi serumi su lagani, brzo se upijaju i savršeno kroje baby hair, naročito kada ih nanesete na krajeve ili duž linije kose.

 

Serum možete koristiti i na vlažnoj i na suvoj kosi, što ga čini idealnim za upotrebu u svakodnevnoj rutini.

 

4. Praktično + trendi i na vetru

 

Ako se borite s baby hair-om tokom vetrovitih ili vlažnih dana, odlična opcija je i nošenje aksesoara za kosu, kao što su trake za glavu ili svilene marame.

 

One ne samo da izgledaju chic i moderno, već će i pomoći da dlačice ostanu na mestu tokom dana.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najveća frizura na svetu

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE