Radio BalkanFox

Recept za čizkejk od bundeve! Prava jesenja poslastica koja osvaja mirisom i ukusom

Čizkejk od bundeve predstavlja savršenu kombinaciju jesenskih ukusa, kremaste teksture i mirisnih začina, donoseći pravi užitak za sve sladokusce.

Čizkejk od bundeve savršen je jesenji desert – izuzetno je mekan, sočan i bogat aromama. Kombinacija bundeve, cimeta i kremaste teksture čini ga neodoljivom poslasticom koja će osvojiti svakog ko je proba.

Sastojci:

Za koru:

90 g mlevenog keksa

56 g putera, otopljenog

50 g šećera

½ kašičice cimeta

Foto: Shutterstock

 

Za fil:

226 g krem sira 

150 g šećera

110 g svetlo braon šećera

½ kašičice soli

4 velika jajeta 

244 g ispasirane bundeve

120 g slatke pavlake

2 kašičice ekstrakta vanile

2 kašike višenamenskog brašna

Priprema:

Za čizkejk zagrejte rernu na 177 stepeni. Umotajte dno kalupa za torte sa dva sloja aluminijumske folije i podignite foliju uz bočne strane kalupa. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i cimetom i izblendirajte pa dodajte otopljeni puter i opet promešajte.

Prebacite smesu u kalup za torte i pritisnite da dobijete ravan sloj. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok ne zamiriše i ne dobije tamno zlatnu boju na ivicama. Ostavite sa strane da se ohladi dok pravite fil. Ispecite u rerni bundevu, a zatim je ispasirajte.

Za fil smanjite temperaturu rerne na 148 stepeni. U velikoj posudi mikserom umutite krem sir na srednjoj brzini dok smesa ne postane glatka, oko 1 minut. Dodajte šećer i so i mešajte na srednjoj temperaturi dok ne postane kremasto, oko 1 minut. Dodajte jaja, jedno po jedno.

Zatim dodajte pire od bundeve, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Odozgo pospite brašno. Mešajte mikserom na maloj brzini. Sipajte smesu preko pečene kore. Stavite kalup u veliku tepsiju i ubacite sve u rernu. Pažljivo napunite tepsiju sa dovoljno ključale vode da prekrije oko 2,5 cm kalupa.

Pecite oko 1 sat i nakon toga ostavite čizkejk da se ohladi preko noći ili najmanje 6 sati  Nakon toga izvadite čizkejk iz kalupa i ukrasite šlagom.

 



4 ključne namirnice za gust džem! Videćete koliko je lepši nego kad je ređi

Recepti

Ako ste se našli u situaciji da je vaš džem ređi nego što biste želeli, ne brinite! Postoji nekoliko ključnih namirnica koje vam mogu pomoći da postignete idealnu gustinu

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE