Radio BalkanFox

„DOK SU DRUGI SPAVALI, TI SI NEGOVALA BOLESNU MAJKU“! Ovako je Isidora Bjelica govorila ćerki, koja danas ima 22 godine, a na koga vam liči? (FOTO)

Spisateljica Isidora Bjelica preminula je u 52. godini 2020, nakon borbe s opakom bolešću. Njoj je 2012. postavljena dijagnoza raka, zbog čega su joj odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. O svojoj borbi je otvoreno govorila i trudila se da podrži druge žene koje se bore sa bolešću.

Isidora Bjelica, rođena 10. decembra 1967. u Sarajevu, završila je gimnaziju u svom rodnom gradu pre nego što je upisala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek dramaturgija. Nakon uspešnog završetka osnovnih studija, magistrirala je na istom fakultetu s tezom „Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije“.

instagram printskrin

Pokojna Isidora Bjelica sa ćerkom Vilom

Bjelica se istakla i kao TV autor kroz različite projekte. Pored televizijskih, autorka je više od 40 knjiga, pozorišnih komada i radio-drama.

Kao multitalentovana umetnica, Isidora se oprobala i u režiji filma, a rezultat toga je ostvarenje s nazivom „Dorćol-Menhetn“. Njen doprinos umetničkoj sceni proteže se kroz različite medije i forme, ostavljajući trag, kako u književnosti tako i u pozorištu i na filmu.

Isidora je bila u braku s dramaturgom Nebojšom Pajkićem, s kojim ima dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića (28) i Vilu Evangelinu Pajkić (22). Kada je preminula, njena deca su ostala čvrsto da stoje na zemlji i bore se za bolje sutra. Vila, Isidorina ćerka, često se pojavljivala s majkom u javnosti, i danas je uticajna u svetu mode. Postala je poznata modna dizajnerka, a modni znalci su iznenađeni njenom kreativnošću i uspehom koji je ubrzo ostvarila. Pojavila se i na Nedelji mode i tu je prikazala najnovije kreacije kojima je oduševila.

Inače, dok je Isidora bila aktivna na društvenim mrežama, jednom prilikom je odlučila da se obrati ćerki povodom 18. rođendana. 

– Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da božja blagodat bude uvek uz tebe… Znaš koliko me boli da si poslednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge devojčice mirno spavale, ti si noći i noći negovala bolesnu majku. Dok su druge devojčice odlazile na sport, ti si sate i sate sedela na hemioterapijama, ali, mila moja, kroz sve to stradanje naučili smo o ljubavi više nego što bi nam doneo srećan život u zdravlju i izobilju – napisala je Isidora ćerki za 18. rođendan.

S druge strane, Lav se nedavno oženio, a s partnerkom Leom je napravio veliku svadbu u jednom beogradskom restoranu. Inače, Lea je doktorka, a kako je Stori preneo, on će postati otac, zbog čega je presrećan.

BONUS VIDEO:




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE