Radio BalkanFox

Ovo niste znali o pokojnoj Doni Ares

Otkrivamo nepoznate detalje iz života preminule pevačice

Veći deo javnosti iznenađen je učešćem Ajke Kolaković, majke Done Ares, u muzičkom takmičenju „Nikad nije kasno“.

Dosta ljudi nije znalo da je Ajka profesionalni muzičar, da je ugledna profesorka u Bosni i Hercegovini i da je do penzije radila u muzičkoj školi u Bihaću. Napisala je i više dečijih pesama koje se sada nalaze u školskim udžbenicima, o čemu je govorila u untervjuu za Kurir.

1112221111.jpg

Facebook 

Dona Ares očigledno je nasledila telenat za muziku od svoje majke, ali manje je poznat podatak i to da je pokojna pevačica, osim što je bila interpretator, takođe je bila muzički obrazovana i kantautor. Većinu svojih pesama koji su i danas hitovi Dona je sama napisala.

Već na prvom muzičkom albumu „Ti me više ne voliš“ iz 1998. Dona je autorka svih tekstova i melodije, a tako je bilo i na narednim pločama. Na albumu „Džekpot“ iz 2004, s kojim je postala regionalna zvezda, napisala je takođe sve tekstove i kompozicije, dok je za najveće hitove „Ubila me tvoja nevera“ i „To mi nije trebalo“ uradila čak i aranžmane zajedno sa svojim saradnicima.

I hitove koje je potom objavila, poput „Aritmija“, „Suze moje plaču za oboje“ i druge, Dona je sama napisala.

365585_13918_ls.jpg

KURIR/Damir Dervišagić 

Ipak, internacionalnu slavu postigla je njena autorska pesma „Idi moja vilo“ koja je obrađena i prevedena na nekoliko jezika, između ostalog i na turski. Ovaj Donin hit u Turskoj snimila je tamošnja pevačica Jesim Salkim, a pesma nosi naziv „Ben Seninle Cok Guzeldim“.

Osim što je pisala hitove za sebe, Dona je i drugim kolegama radila pesme. Među njima su Šemsa Suljaković („Mene nema više“), Šerif Konjević („Ove godine“), Kemal Malovčić („Ranjeno je srce moje“) i mnogim drugima.

Kurir TV SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE