Radio BalkanFox

Kako danas izgleda Zorka iz „Porodičnog blaga“?

Voleli smo smo je u „Srećnim ljudima“ i „Porodičnom blagu“, a ovako danas izgleda glumica koja nas je zasmejavala!

jelena čvorović paunović ostala je specifična po svom hrapavom glasu i vrsnoj glumi
jelena čvorović paunović ostala je specifična po svom hrapavom glasu i vrsnoj glumifoto: Youtube Printscreen

Ako ste gledali „Porodično blago“ i „Srećne ljude“ barem jedanput, sigurno se sećate maestralne glumice, poznate po specifičnom, hrapavom glasu, koja nas je zasmejavala duhovitim replikama. 

 

Naravno, u pitanju je Jelena Čvorović Paunović, čuvena Zorka u „Porodičnom blagu“, odnosno Kasandra (odnosno, Žaklina u „Srećnim ljudima“).

 

Zanimljivo je da je ona glumila ćerku Paje Pandurovića, zvanog Trošak, kog je odglumio Aleksandar Berček, a zapravo je dve godine starija od njega!

 

Jelena Čvorović Paunović je rođena 26. juna 1948. godine, a nedavno je napunila 75 godina. Srpska pozorišna i televizijska glumica diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Bogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

 

U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je brojne uloge, a publika je pamti pre svega kao Ninu iz „Otpisanih“, Zorku iz „Porodičnog blaga“, Žaklinu iz „Srećnih ljudi“ i Tankosavu Tasić iz „Bele lađe“.

 

jelena čvorović paunović ima bogatu televizijsku i pozorišnu karijeru
jelena čvorović paunović ima bogatu televizijsku i pozorišnu karijerufoto: Marina Lopičić

Pozorišna publika je zna kao stalnu članicu Beogradskog dramskog pozorišta gde je od 1985. godine. Igrala je u predstavama: „Noć mladenaca“, „Inspektorove spletke“, „Komedija zabuna“, „Harold i Mod“ i mnogim drugim, a autorka je monodrame „Afera koferče“.

 

Jelena je iz Bajine Bašte, a živi i radi u Beogradu. Vrlo lako biste je prepoznali i dan-danas, jer gotovo da se nimalo nije promenila.

 

 

Jelenu je pre nekoliko godina zadesila porodična tragedija kada joj je suprug, sa kojim ima ćerku, preminuo, te od tada nosi veliku tugu u svom srcu.

 

Ona je jako vezana za ćerku Minu, pa je jednom prilikom podelila njenu fotografiju na Instagramu, uz opis rodio lično ja, a interesantno je što joj svojevremeno nisu verovali da ima majku glumicu.

 

Moja ćerka je jednom rekla da joj niko ne veruje da joj je majka glumica. Pošto inače radim u pozorištu, snimila sam serije i onda se situacija u njenom društvu promenila (smeh) — kazala je jednom prilikom Jelena.

 

 

Bonus video

Serija Prste sudbine na Kurir TV

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE