Radio BalkanFox

Mašina pranje sudova deterdžent fleke na sudovima saveti

Posle pranja sudova u mašini  na tanjirima ostaju ostaci hrane, a na čašama mrlje pa sve na kraju perete ručno? 

Evo mogućih rešenja vašeg problema…

Proverite prskalicu

Ako sudove složite previsoko i blokirate rotirajuću prskalicu, oni se neće dobro oprati. Proverite i rupice na prskalicama i uverite se da nisu začepljene. Ako je potrebno, očistite ih čačkalicom.

Proverite odvod

Očistite hranu koja je ostala na dnu mašine, kao i filter.

Ne koristite previše deterdženta

Pogrešno je misliti da posuda za deterdžent uvek treba da se napuni do vrha. Previše deterdženta može da ostavi mrlje i tragove na čašama.

Foto: Freepik.com

 

Proverite temperaturu vode

Ako vrućoj vodi treba malo više da dođe do sudopera, to znači da ni mašina za sudove na početku neće dobiti dovoljno vruće vode, što otežava pranje. Ako je potrebno, uključite mašinu nakon što ste u sudoperi koristili toplu vodu.

Čistite unutrašnjost mašine za sudove

Masnoće, ostaci deterdženta i kamenac zadržavaju se u unutrašnjosti mašine za sudove. Operite ih alkoholnim sirćetom. Svakih nekoliko meseci upalite mašinu kad je prazna. Ne koristite deterdžent. Kad voda počne puniti dno perilice, otvorite je i dodajte šoljicu, dve alkoholnog sirćeta i pustite da odradi do kraja.

Ušteda

Da biste smanjili potrošnju energije, a time i račun za struju, mašinu za sudove možete da isključite odmah posle programa za ispiranje i ostaviti posuđe da se osuši na vazduhu. Tako ćete izbeći program vrućeg sušenja, a time i smanjiti potrošnju električne energije.


.K1info

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE