Radio BalkanFox

Mahir Petrović neće ići u pritvor


Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“, Mahir Petrović, koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu „audijem“ usmrtio pešaka, pa pobegao s lica mesta, neće boraviti u pritvoru. Prema daljim rečima tužilaštva Srednjobosanskog kantona za „Avaz“, on će se zajedno s ocem Irfanom koji mu je, kako se navodilo, pomagao da ukloni tragove, da se brani sa slobode.

Kako se ističe – nije bilo neophodno predlagati meru zadržavanja u pritvoru, prema obezbeđenim dokazima.

– Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog dela teška krivična dela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično delo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog dela – navodi se u odgovoru za pomenute medije iz tužilaštva, pa se zatim dodaje:

– Tužilaštvo je u saradnji s policijom obezbedilo dokaze, te ocenilo da nije neophodno predlagati meru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mera i primenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, 31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf – Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je stradao pešak J.B, dok je vozač putničkog motornog vozila pobegao s mesta nesreće.

 

 

– Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog dela M.P, rođen 1997. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično delo pomoć počinitelju posle učinjenog krivičnog dela osumnjičen I.P, rođen 1972. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja – navodi se u saopštenju MUP-a SBK.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE