Radio BalkanFox

Kraljica fešti, dobre atmosfere i najljepših pjesama poezije se uhvatila još od malih nogu…

Da je napisala samo ‘Gdje Dunav ljubi nebo’, bilo bi dovoljno, no kultna pjesma Josipe Lisac samo je jedna u nizu njezinih uspješnica. Alka Vuica (62) potpisuje najljepše stihove hrvatskih pjesama.

Poezije se uhvatila još od malih nogu. Na glazbenoj sceni je od 1980., a prvi značajan uspjeh je doživjela 1990., kad je bila u pobjedničkom timu na izboru za pjesmu Eurovizije. Pjesma ‘Hajde da ludujemo’ u izvornom je obliku trebala biti ‘Hajde da beremo jagode’. Zrinku Tutiću nešto nije štimalo pa je pozvao Alku u pomoć. ‘Kakve jagode?’, smijala se Alka i promijenila tekst.

storyeditor/2023-08-24/mala4.jpg

Foto: Privatni album

Hitom ‘Laži me’ 1994. zasjela je na vrh hrvatskih glazbenih ljestvica, pjesma postaje i hit godine, a Alka je nedavno rekla da si je njome kupila kuću. Slovi za kraljicu dobre atmosfere, svi vole doći k njoj doma. Prijateljima kuha ručkove, večere, druženja kod nje su divna. Alki je uvijek drago čuti da se kod nje netko dobro osjeća. Volim ugostiti ljude i uvijek je moja kuća otvorena za sve prijatelje. Halid Bešlić voli reći da ima bosansku dušu, da se kod nje već na vratima pita ‘Jesi li gladan? Hoćeš nešto pojesti?’. Poznata je kao borac za istinu, srčana, bez dlake na jeziku, buni se protiv nepravde.

Foto: Instagram


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE