Radio BalkanFox

Počelo grlo da je svrbi, a onda je pala u komu

POČELO GRLO DA JE SVRBI, A ONDA JE PALA U KOMU: Sve je nizbrdo krenulo kada je pomirisala ovu NAMIRNICU koju često konzumiramo

Foto: Printscreen/Instagram

Brazilka Tais Medeiros pre nekoliko nedelja je iznenada pala u komu, a razlog je potpuno nesvakidašnji. Naime, ona je jednostavno kuvala je za svog dečka i porodicu kada je dodala ljutu papričicu u ovaj specijalitet, pritom je prinevši nosu i pomirisavši je. Ubrzo nakon toga javili su se strašni simptomi.

Grlo je počelo jako da je svrbi, toliko da je odmah prebačena u bolnicu. Utvrđeno je da je ova 25-godišnjakinja imala takozvani cerebralni edem, odnosno otok mozga, a javlja se usled nakupljanja tečnosti u mozgu.

Kada se tečnost akumulira, ona vrši pritisak na lobanju što je poznato i kao intrakranijalni pritisak. Ovo dalje smanjuje protok krvi i kiseonika do mozga, a to je trenutak kada je nemoguće normalno funkcionisanje ovog organa.

Simptomi uglavnom uključuju glavobolju, mučninu, povraćanje, probleme sa vidom, napade, gubitak pamćenja, promene u ponašanju, slabost, ukočenost i gubitak svesti.

Lekari ove Brazilke veruju da je alergična na papričicu, te da je upravo alergija dovela do otoka mozga, premda edem može da bude i posledica moždanog udara, tumora, aneurizme, infekcija ili traumatskih povreda mozga.

Nije jasna konačna sudbina mlade Tais – u poslednjoj objavi na njenom Instagramu njena majka je objavila da joj je ćerka otpuštena sa intezivne nege, te da se polako oporavlja. S druge strane, neki lokalni mediji preneli su vest da je na kraju preminula.

Na Taisinom profilu objavljeno je i niz fotografija i snimaka na kojima se vidi u koliko je strašnoj meri ovaj incident uticao na nju – neverovatno je smršala, bila je u nesnosnim bolovima i njeni pokreti, te gestikulacija bili su vidno izmenjeni.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

03:17

DA LI STE ČULI ZA SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU? Jovović pojašnjava šta znači genska terpaij za bolest koja se smatrala neizlečivom

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE