Radio BalkanFox

Pravite li greške prilikom kuvanja? Evo kako možete da ih ispravite

Uobičajene greške u kuvanju događaju se svima. Dobro je što se one lako mogu ispraviti.

Kuvanje ukusnog obroka za celu porodicu ili prijatelje može biti odlično iskustvo, a upravo je hrana pravi povod za druženje. Ali jedna greška može biti dovoljna da pokvari celo jelo. Greške koje mogu sve da pokvare vrebaju iz najneočekivanijih situacija.

Naučite male trikove i izbegnite najčešće greške tokom kuvanja.

Foto: Shutterstock

 

 

Tako na primer, ako vam je jelo preslatko, dodajte malo sirćeta i soka od limuna, a ako je preslano, ubacite komadiće krompira.

Ako vam je jelo previše začinjeno, popravite ga s malog pavlake ili jogurta. Ako je previše kiselo, pokušajte dodati malo šećera ili meda.

Ako sos koji ste napravili ima grudvice, promešajte ga u blenderu. Ako vam se dogodi da je testenina prekuvana popržite je u zagrejanom tiganju na maslinovom ulju.

Ako ste prekuvali povrće, iskoristite ga za supu ili pire.

Foto: Shutterstock

 

 

Ako vam je zagoreo tiganj, koristite sodu bikarbonu i aluminijumsku foliju. Naime, zagorelu površinu prekrijte sodom bikarbonom i dodajte joj tek toliko vode da dobijete pastu. Sa zgužvanom aluminijumskom folijom veličine šake ribajte zagorelo područje dok ne počne da se otapa. 

Posle svega nekoliko minuta ribanja trebalo bi da vidite raspadanje zagorelih ostataka.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Neverovatno otkriće u Peruu! Ono što su pronašli može da stvara i zvukove (FOTO)

Zanimljivosti

Narod koji je živeo u planinama Anda, otprilike jedan vek pre nego što je carstvo Inka uspostavilo svoju vlast 1400. godine, upražnjavao je određenu vrstu plesa prilikom ceremonija u čast boga groma, tokom kojeg su snažno udarali u pod oponašajući zvuke grmljavine.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE