Radio BalkanFox

Duraković otkrio identitet Sejfićevog napadača

Sve što se dešavalo u proteklom periodu – destabilizacija mira u BiH i regionu, manipulacija javnosti, slaba reakcija međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevim

Ispred džamije u Gornjoj Kamenici kod Zvornika jučer je napadnut i teško pretučen povratnik Senad Sejfić. Dok se vozilom kretao pored džamije, njega su prvo opkolili, a potom pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević, Srbi iz susjednog sela Donja Kamenica, objavio je potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković.

On je razgovarao sa Sejfićem koji se trenutno nalazi u Tuzli, gdje mu ljekari utvrđuju stepen povreda.

– Zvornička policija je uhapsila počinioce i očekujem da će biti adekvatno i pravedno kažnjeni. Isto tako, tražim konkretnije mjere sigurnosti građana ovog entiteta, istakao je Duraković.

Dodao je da sve što se dešavalo u proteklom periodu – destabilizacija mira u BiH i regionu, manipulacija javnosti, slaba reakcija međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevima.

– Pozivam sve policijske, pravosudne i sigurnosne strukture, političare na svim nivoima i funkcijama i sve ostale nadležne da Bosnu i Hercegovinu napravimo ljepšim i sigurnijim mjestom življenja, jer njeni građani zaslužuju državu koja će ih štititi u svakom trenutku, kako god da se zovu, poručio je Duraković, prenosi Oslobođenje.

Source.ba


Senzacija

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE