Radio BalkanFox

TUGA – preminuo pevač u 56 godini: Njegove pesme će nas uvek vraćati u mladost

Foto: Youtube printscreen/ Smash mouth

Nek mu je laka crna zemlja.

Stiv Harvel, koji je suosnivač benda Smash Mouth, preminuo je u 56. godini, potvrdio je menadžer benda Robert Hejz.

U izjavi za Rolling Stone, Hejz je rekao da je Harvel preminuo u svom domu u Bojzi, Ajdaho, „okružen porodicom i prijateljima“. Dodao je da je muzičar „umro u miru“.

„Stiv je već dve godine bio penzionisan iz benda Smash Mouth, a bend i dalje nastavlja turneje s novim pevačem, Zekom Gudom“, rekao je Hejz. „Ipak, Stivova baština će živeti kroz muziku. Sa Stivom, Smash Mouth je prodao preko 10 miliona albuma širom sveta i osvojio vrhove top-lista sa dva broja jedan hit singla, pet Top 40 singlova, tri Hot 100 singla, četiri Billboard 200 albuma i nominaciju za Grammy, da ne pominjemo stotine filmskih i televizijskih nastupa i naravno one muzičke izvedbe u filmu Šrek.“

Smash

Foto: Youtube printscreen/ SMASH MOUTH

U nastavku stoji: "Stivov ikonični glas jedan je od najprepoznatljivijih glasova njegove generacije. Voleo je svoje fanove i voleo je da nastupa. Stiv Harvel bio je pravi američki original. Veći od života lik koji se vinuo u nebo poput rimskog svetionika. Stiv bi trebalo da bude pamćen po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti i strastvenoj odlučnosti da dostigne visine pop zvezde. A činjenica da je postigao ovaj gotovo nemogući cilj sa vrlo ograničenim muzičkim iskustvom čini njegove uspehe još impresivnijim. Njegovi jedini alati bili su njegov nepresušni šarm i harizma, njegova nesutrašiva ambicija i njegovi ogromni atributi. Stiv je živeo život sa 100 posto gasa. Sjajno svetleo preko univerzuma pre nego što se ugasio."

Smash

Foto: Youtube printscreen/ SMASH MOUTH

Hejz nije pojasnio uzrok smrti.

Iako Harvel nije bio zvanični član benda Smash Mouth od 2021. godine, on i basista Pol Delail ostali su jedina dva originalna člana benda koji su ostali dosledni tokom većeg dela trajanja grupe.




Srbija Danas

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE