Radio BalkanFox

Kandidati iz Života na vagi stali na vagu, a Irena se rasplakala: Nisam napustila dom godinama. Ne mogu hodati

Naši natjecatelji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, s različitim problemima, ali istim ciljem – promijeniti život nabolje! Ove sezone boravit će u prekrasnom karlovačkom kraju, gdje će imati na raspolaganju sve uvjete kako bi svoje tijelo, ali i psihu doveli u red, rekla je na početku sedme sezone ‘Života na vagi‘ voditeljica Marijana Batinić i počela s predstavljanjem kandidata. 

Natjecatelje su došli podržati obitelj i prijatelji, a prva je na vagu stala Irena Pušec (48) iz Donje Stubice, ponosna majka i baka.

– Jako teško hodam, imam problema s nogama, koljena su gotova jer mi se voda nakuplja i zato sam se i prijavila u ‘Život na vagi’. Ne mogu se pokrenuti, što me psihički ubija – kaže Irena koja je dobila otkaz jer nije mogla raditi i nakon toga kilogrami su se počeli još više gomilati.

– Četiri godine nisam napustila svoj dom jer ne mogu hodati – kroz suze je nastavila.

– Sama ne mogu – rekla je dok su njezin suprug, sestra, šogor i buduća snaha sve to emotivno proživljavali i komentirali da su jako zabrinuti za nju.

Vaga je pokazala da Irena ima 169,9 kilograma. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Drugi natjecatelj koji je išao na vagu bio je Zadranin Jure Dundović (28), koji se bavi održavanjem brodova. U pratnji je bila njegova supruga, a Jure ima i posinka Roka pa je dodao kako je upravo on jedan od glavnih motivacija što se prijavio u ‘Život na vagi’.

– Znači mi sve – rekao je Jure i dodao da bi želio biti njegov uzor.

– Dosta volim djecu i teško sam podnio ovaj rastanak. Najbolji smo prijatelji – nastavio je Jure i otkrio kako bi želio proširiti obitelj i zato želi biti zdrav.

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Jure je stao na vagu, koja je pokazala 144,8 kilograma. Potom se oprostio od supruge kojoj je isto bilo jako teško što se rastaju.

– To je cijena koju smo spremni platiti da bismo ostvarili neke druge ciljeve – zaključio je Jure. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Na vaganje je stigla i odgajateljica u vrtiću Dajana Milevoj (26) iz Labina te rekla kako i njezine mama i sestra imaju problema s kilogramima.

– Tata mi je umro prije devet godina od srčanog udara, debljina mu je utjecala na zdravlje – otkrila je i dodala da je pokušavala smršavjeti, ali da nije bila ustrajna u tome.

– Odlučila sam da ću dati sve od sebe da to promijenim i krenem prema nekom boljitku – nastavila je.

Dajani su došle dati podršku prijateljice koje su je opisale kao divnu i društvenu osobu koja se možda deblja zbog emocija. Kad je stala na vagu, vidjela je da ima 176,8 kilograma.

– Rekla bih da je debljina stil života moje obitelji – rekla je Dajana i zaključila da želi to promijeniti. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Sljedeći je bio najmlađi kandidat sedme sezone Martin Jakubovski (21) iz Vukovara, sin jednog od finalista iz proteklih sezona – Ivana Jakubovskog. Martin je i prije pokušavao skinuti kilograme, ali svaki bi put odustao, a sad ga je djevojka prijavila u show. Uz njegovu mamu, ona mu je i bila u pratnji, a tata mu je rekao:

– Kući ne dolazi dok ne dođeš gdje sam ja bio.

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Dodao je kako svoju težinu krije kao zmija noge i stao na vagu.

– Ne znam koji broj očekivati, koliko kilograma imam zato što se nisam jako dugo vagao – rekao je, a vaga je pokazala 161 kilogram.

– Moram hitno početi skidati kilograme; jesam mlad, ali nikad ne znaš što nosi sutra – zaključio je. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Na vaganje je došla i Marsela Karamatić (27) iz Velike Gorice.

– Imam trn u petama, veliku kilažu, što pritišće moja stopala pa imam svakodnevne bolove – otkrila je i nastavila:

– Odustala sam od sebe. Jednostavno mi je lakše nešto naručiti nego da si skuham nešto zdravo.

U njezinoj su pratnji bili zaručnik i sestra, koja je s dečkom bila u emisiji ‘Superpar’.

– Sad strahujem za njezin život. Mislim da joj je ovo zadnja šansa. Posljednji put kad sam je vidjela imala je desetak kilograma manje, to takvom brzinom ide – rekla je Karmela kroz suze.

– Istina je to što je rekla, to je moja zadnja šansa,

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

probali smo sve načine – rekla je Marsela i dodala koliko je obitelj zabrinuta za nju.

– I ja se bojim da ću ostati ležati u krevetu i neću moći izaći iz stana – rekla je. Vaga je pokazala da Marsela ima 173,9 kilograma. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Marijani se potom pridružio Zagrepčanin Pero Jukić (47), bivši sportaš koji radi na autodizalicama. Otkrio je kako se počeo debljati kad je ozlijedio koljeno, a u njegovoj pratnji bila su dva trenera.

– Uvijek sam rekao da treniram da bih mogao jesti, a ne da skidam kile – nastavio je Pero i dodao da jako voli jesti meso.

Peri je vaga pokazala 180,5 kilograma, a on je rekao:

– Cilj mi je srušiti predrasude da se debeli ljudi ne mogu baviti sportom. Cijeli se život bavim sportom, a uvijek sam imao 120, 130 kilograma.

Dodao je da se najviše boji povrća jer ga inače jako malo jede. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Sljedeća je bila inženjerka građevine Silvija Temšić (27) koja dolazi iz mjesta Ladinec, a u njezinoj pratnji bila je mama. Otkrila je kako je u njezinoj obitelji bilo puno tragedija, puno smrtnih slučaja mladih ljudi, što dotuče čovjeka.

– U tim sam se trenucima brinula za sve, a najviše za mamu da izdrži, a kad se mama oporavila, onda je mene uhvatilo sve to – rekla je i dodala:

– Stiglo je vrijeme da se posvetim sebi, da gledam naprijed, a ne unazad. Došlo je vrijeme da budem šefica svog života – zaključila je Silvija koja ima 129,1 kilogram. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Na vaganje je došla i Marie Pascal Bančić (51), koja je rođena u Parizu, no sada živi u Vrbovcu, a u pratnju su joj došle sestra i prijateljica. Marie je upoznala supruga tako što mu je greškom poslala poruku, nastavili su se dopisivati i zaljubili se, no nemaju djece.

– Išli smo za posvojenje, ali sad je to u stagnaciji dok sam ovdje – otkrila je i nastavila:

– Odmalena sam htjela biti majka, ali eto, nije se dogodilo i nisam više razočarana koliko sam nekad bila. Ako uspijemo posvojiti, opet ću biti majka.

Marie je na prvom vaganju imala 117,9 kilograma, a kaže da joj je cilj skinuti barem 15 kilograma. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Zagrepčanin Mislav Vlašić (28) bio je sljedeći mladić koji je došao na vaganje. Mislav trenutačno vozi taksi, stalno sjedi, jede brzu hranu, a osim gubitka kilograma, volio bi imati djevojku.

– Krivo mi je što nemam djevojku, imaju svi u društvu, a ja nemam ništa ozbiljno – rekao je i dodao da je na to sigurno utjecao i nedostatak samopouzdanja. Vaga mu je pokazala nevjerojatnih 213,5 kilograma, a Mislav je rekao:

– Bojim se ako si za godinu dvije dodam još 10, 20 kilograma, da ne bih mogao dva koraka napraviti i onda nema natrag – rekao je Mislav kojeg su došli podržati roditelji. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Leonardo Prajo (24) rodio se u Austriji, sada živi u Dugom Selu Lukačkom, a ima tvrtku za samoposlužne aparate za kavu i bavi se uzgojem pasa.

– Najviše volim jesti kinesku hranu, burgere, kebab – iskreno je rekao i objasnio da nema naviku kuhati, što smatra glavnim razlogom svoje debljine.

U njegovoj pratnji bila je zaručnica, koja ga i prijavila u show.

– Ona mi je najveća motivacija. Volio bih se oženiti, imati djecu, a kako ću s tom kilažom trčati za njima?! -komentirao je Leo koji je na prvom vaganju imao 188,3 kilograma.

– Bit će jako teško, ali znam zašto sam došao – zaključio je. 

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL

Koje ćemo još natjecatelje upoznati – ne propustite pogledati odmah poslije serije ‘San snova’ na RTL-u!

Karlovac, 10.07.2023 - RTL Zivot na vagi

Foto: RTL


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE