Radio BalkanFox

Oglasio se suvozač iz Fiata koji je vozio suprotnim smjerom kod Beograda

Strahovita saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju 3. septembra, na auto-putu “Miloš Veliki” u kojoj je Dejan Jevremov (51) stradao u automobilu “Fiat” kojim je ušao u suprotan smjer ka Obrenovcu.

Suvozač Nenad K. (40) se spasio tako što je izašao preko njega.
Nenad je hospitaliziran s teškim tjelesnim povredama, ima prijelom prsne kosti, kao i serijski prijelom rebara. Saslušan je u Urgentnom centru, dao je izjavu policiji, a uviđaj su obavili Treće javno tužilaštvo, prenosi Telegraf.rs.

U izjavi koju je dao rekao je da su išli na svadbu svastike u Ivanjicu i potom opisao šta se dalje dogodilo.

“U nedjelju popodne smo išli na svadbu kod Svastike u Ivanjicu. Ruta kojom smo išli kroz Beograd bila je tranzitna, nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i stali na pumpi, pa nastavili kretanje. Nisam siguran gdje se uključujemo na autoput, ali obilaznica kod Ostužnice je u smjeru Novog Sada. Kada su došli do autoputa Miloš Veliki, greškom smo ušli u traku autoputa Miloša Velikog koja je namijenjena za promet prema Novom Beogradu i kretali prema Obrenovcu u zabranjenom pravcu”, kazao je Nenad K.

Dodaje da je upozorio vozača da su se krivo uključili, ali da su nastavili kretanje s namjerom da se na prvom isključenju isključe s autoceste, nakon čega su se snažno sudarili s vozilom koje im je dolazilo u susret.

“Nakon sudara vozilo u kojem se nalazio počelo je gorjeti, pokušao sam probuditi vozača, izaći iz vozila, ali nisam uspio i izašao sam na vozačeva vrata, a vozač je ostao bez svijesti u vozilu, gdje su se zapalili vozilo i vozač”, ističe Nenad K.

Dodao je kako za vrijeme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor.

Javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dao je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, te da se prikupe svi dokazi i dostavi izvještaj tužilaštvu. Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, ali i saslušanje povrijeđenih.

klix.ba


Senzacija

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE