Radio BalkanFox

Testenina i na dijeti! Pet pravila da se ne odričete omiljene hrane

Ne uskraćujte sebi omiljenu hranu, već smanjite porcije, dodajte povrće i nove začine…

Pojmovi dijeta i testenina obično ne idu zajedno, a oni koji vole rezanca, taljatele i slične đakonije dobro znaju da ne smeju ni da pomisle na njih ako žele da smršaju. Međutim, postoje načini na koji vam ovi popularni ugljeni hidrati mogu postati saveznik u mršavljenju.

1. Jedite male porcije

Ako volite da jedete testeninu, počastite se povremeno malom količinom, a najbolje je da unapred odredite dan kada će vam biti na meniju. Uz njih pojačajte porciju povrća.


Foto: pexels.com


Smanjene porcije kombinujte s povrćem

2. Kombinujte ukuse

Manje su šanse da ćete se prejesti ako uživate u svakom zalogaju. Isprobajte nove ukuse. Na primer, na malo ulja ispržite čeri paradajz, pa ga pomešajte sa maslinovim uljem, belim lukom i svežim bosiljkom i time prelijte testeninu.

3. Jedite testeninu od celog zrna

Nutricionisti preporučuju da bar 25 odsto kalorija dolazi od ugljenih hidrata, ali ne od prerađenih nego onih od celog zrna. Stoga probajte da češće jedete integralnu, odnosno smeđu testeninu.

4. Koristite povrće kao začine

Na malo ulja ispržite pečurke, tikvice, paradajz i masline, pa sve dodajte obarenoj testenini. Za tu svrhu možete ispržiti svakojako povrće, a za sos možete iskoristiti i povrće iz frižidera koje je već izgubilo svežinu.

Foto: pexels.com

Kad god možete birajte integralnu testeninu

5. Servirajte kao prilog

Uz sezonsku salatu kao prilog poslužite porciju testenine veličine šake začinjenu maslinovim uljem, narendanom korom od limuna i parmezanom.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Da li vam fale vitamini i minerali? Nutricionista otkriva koje alarme treba slušati

Zdravlje

Iznenadne modrice su alarm da pojačamo vitamin C, ispucale usne da nam fali vitamin B12, a česti grčevi mišića da su zalihe magnezijuma presušile.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE