Radio BalkanFox

Bajaga kao glazbena kultura: U Srbiji njihovu pjesmu stavili u udžbenike za gimnazijalce

Pjesma benda Bajaga i Instruktori našla se u udžbeniku Glazbene kulture za četvrti razred društveno-jezičkog smjera gimnazije u Srbiji.

Ovim se postignućem pohvalio gitarist grupe Živorad Žika Milenković, koji je objavio na Twitteru fotografiju stranica iz udžbenika na kojoj se našla njihova pjesma ‘Buđenje ranog proljeća’.

Srpskoj grupi u udžbeniku su posvećene dvije stranice. Na prvoj je ukratko opisano djelovanje grupe, dok su se na drugoj stranici našli akordi i tekst spomenute pjesme.

storyeditor/2023-07-04/bajaga_arena39-110818.jpg

Foto: Croatia Records

– Bajaga i Instruktori je rock grupa koju je osnovao kompozitor, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga, 1984. godine. Iste godine objavili su i svoj prvi album ‘Pozitivna geografija’, a do 2020. godine ukupno je objavljeno čak 11 – piše u udžbeniku. 

– U knjizi Yu 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rock muzike rangirano je četiri albuma ove grupe: ‘Sa druge strane jastuka’ (13. mjesto), ‘Pozitivna geografija’ (37.), ‘Jahači magle’ (broj 58.) i ‘Prodavnica tajni’ (79). Grupa je održala brojne koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svijetu – navedeno je dalje.

Zagreb: Pjeva? Mom?ilo Bajagi? Bajaga

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO: Pique s novom curom na Lopudu!


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE