Radio BalkanFox

Gitarista grupe Bajaga Žika pohvalio se ovom vešću

Gitarista grupe Bajaga Žika pohvalio se da se ova pesma našla u udžbeniku

Pesma benda Bajaga i Instruktori našla se u udžbeniku Muzičke kulture za četvrti razred društveno-jezičkog smera gimnazije u Srbiji.

Gitarista grupe Bajaga

Marina Pešić

Ovim se postignućem pohvalio gitarista grupe Živorad Žika Milenković, koji je objavio na Twitteru fotografiju stranica iz udžbenika na kojoj se našla njihova peesma ‘Buđenje ranog proleća‘.

Legendarnoj grupi u udžbeniku su posvećene dve stranice. Na prvoj je ukratko opisano delovanje grupe, dok su se na drugoj stranici našli akordi i tekst spomenute pesme.

Bajaga i Instruktori je rock grupa koju je osnovao kompozitor, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga, 1984. godine. Iste godine objavili su i svoj prvi album ‘Pozitivna geografija’, a do 2020. godine ukupno je objavljeno čak 11 – piše u udžbeniku.

Gitarista grupe Bajaga

– U knjizi Yu 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rock muzike rangirano je četiri albuma ove grupe: ‘Sa druge strane jastuka’ (13. mjesto), ‘Pozitivna geografija’ (37.), ‘Jahači magle’ (broj 58.) i ‘Prodavnica tajni‘ (79). Grupa je održala brojne koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svetu – navedeno je dalje piše 24sata.hr.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: 24sata.hr

FOTO: ATA images




Svet skandal

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE