Radio BalkanFox

ČOVEK SE UČI DOK JE ŽIV Šest lekcija o prijateljstvu kojima nas uče mačke


 

Zato možemo mnogo naučiti od naših mačjih prijatelja o tome kako da budemo bolji za naše dvonožne prijatelje, piše Minja Cat. Evo nekih stvari koje nas mačke uče o prijateljstvu.

1. Vodite računa o svojim ljudima

Mačke su mnogo puta prva linija odbrane kada su njihovi ljudi u nevolji, tužni, umorni ili se na neki drugi način ne pomeraju s kauča. Mačja vrsta često ima neobičan osećaj kada stvari nisu u redu i odjednom postanu kao čičak, ne napuštaju vas dok ne budete ponovo na nogama. Mačja terapija može nekima od nas da pomogne da prođemo kroz najteže trenutke. Mačke možda ne znaju zašto ste neraspoloženi, ali bez obzira na to, tu su za vas.

2. Oprostite i zaboravite

Možda ste primetili da mačke imaju sposobnost da brzo oproste vaše greške. Da li ste svojoj mački dali granule umesto njene omiljene vlažne hrane za doručak? Nema problema; verovatno će na to zaboraviti do ručka. Napustili ste grad na nedelju dana? Jako brzo, nakon par trenutaka tugovanja, vaša mačka će se vratiti sebi. Poenta je da nas mačke podsećaju da je, iako prijatelji možda rade stvari kojima nismo oduševljeni, najbolje oprostiti i zaboraviti.

3. Podelite s drugima

Da li ste ikada primetili da mačke jednostavno ne prepoznaju granice? Ako je vaša mačka zainteresovana za vaš sendvič sa tunjevinom, bolje verujte da će vam prilaziti dok ga jedete. Ako imate više mačaka u kući, primetićete da često uzimaju pristup „ono što je tvoje je moje“ i obrnuto. Kada im date poslastice, više nosića će uglavnom biti tačno u sredini gomile zajedno. Dobri prijatelji dele baš sve.

4. Pazite na svoje prijatelje

Mačke znaju da je praćenje svog najboljeg prijatelja (to ste vi!) svuda u kući upravo ono što prijatelji rade. Kuvanje večere? Mačke su tu da posmatraju i ponude pomoć ako je potrebno. Zatim da li ste ikada pomislili da ste sami u sobi, a potom se okrenuli i otkrili da vas vaša mačka nemo posmatra? Svi moramo da pazimo jedni na druge, a mačke nas podsećaju na ovo. Osim toga, kada ste najbolji prijatelji, kome je potreban lični prostor?

5. Prihvatite svoju okolinu onakva kakva jeste

Mačke nije briga kako izgledate, kako se oblačite, kako zvučite ili šta radite u slobodno vreme. Sve što ih zanima je kako se ponašate prema njima. Razgovarajte o tome da se fokusirate na ono što je zaista važno! Budite kao mačka.

6. Budite otvoreni za sklapanje različitih tipova poznanstava

Iako mačke mogu imati reputaciju da su nezavisne i povučene, postoji mnogo primera mačaka koje razvijaju duboka i ljubavna prijateljstva sa drugim mačkama, psima, konjima! Mačke su jako dobri prijatelji.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE