Radio BalkanFox

Otarasite se dosadnih smrdibuba! Trebaju vam samo 2 sastojka

Teško je reći da li ima domaćinstva čiji se ukućani ne žale na smrdibube. Male tvrdokrilne zelene ili braon bube, koje ispuštaju neprijatan miris čim probate da ih uhvatite i izbacite, kao da su se poslednjih dana namnožile.

Biolozi objašnjavaju da je to očekivano jer one ne podnose hladnoću. Kada dođe jesen, one počinju da se bore za život i traže sklonište negde gde je toplo i hrane se biljnim sokovima sa cveća, baštenskog ili sobnog.

Da biste ih sprečili koliko-toliko da ne ulaze u stan ili kuću, napravite rastvor od nane i belog luka. U vodu stavite listove nane ili nekoliko čenova belog luka, pa time poprskajte terasu, prostor oko prozora i ulaznih vrata. Miris nane je prijatan i za enterijer, ali nije preporučljiv rastvor belog luka.

Foto: Shutterstock

 

 

Neki kažu da pomaže i mešavina vode i sapuna. Napravite sapunicu, sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte ih.

Stručnjaci kažu da ove bube privlači žuta boja. Postavite veliki komad žutog papira na terasi i biće vam lakše da ih pokupite sa jednog mesta i izbacite.

Nikako ih ne usisavajte

Kada primetite smrdibube na zavesi ili tepihu, nemojte da ih usisavate. Ako ih usisate, one će izbaciti smrad, pa će taj neprijatan miris dugo ostati u usisivaču. Bolje ih izbacite parčetom kartona.

 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Osvanuo sadržaj pisma princeze Dajane! Napisala ga je samo mesec dana pre razvoda

Zanimljivosti

Pre 26 godina, 31. avgusta, u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu poginula je Dajana, princeza od Velsa. Sada se pojavilo novootkriveno pismo u kojem je Dajana strepila u vezi sa svojim novim samačkim životom pre razvoda od kralja Čarlsa.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE