Radio BalkanFox

Hrvatski Casanova: Zlatko Mateša je kao vino, što je stariji sve je privlačniji mlađim ženama

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer Zlatko Mateša (74) nedavno je otkrio kako ljudi 30 godina mlađu, Blanku Kačer (44). S njom trenutačno uživa u Mongoliji gdje je svojedobno upoznao i Tuju, 32 godine mlađu manekenku s kojom je bio u vezi. Iza ovog šarmera su tri braka, a sina Zlatka (43) dobio je u prvom braku s Biserkom. S trećom suprugom, Sanjom Gregurić ima i kćer Elu.

Pripadnice ljepšeg spola osvaja humorom, opuštenošću, a svojedobno nam je otkrio kako je ponosan na svoju djecu i činjenicu da je u dobrim odnosima s njihovim majkama. 

Prve ljubavi

Njegova prva supruga Biserka, za koju je Jutarnji 2011. pisao da je sutkinja Upravnog suda i on zajedno su dobili sina Zlatka koji je ime dobio po obiteljskoj tradiciji da najstariji sin dobiva isto ime. Zlatko se zvao i otac bivšeg premijera. Brak im je trajao svega nekoliko godina, a nakon prijateljskog razvoda supružnici su ostali u dobrim odnosima.

Hajrudin Merdanović

Foto: Hajrudin Merdanović

Sin Zlatko ostao je živjeti s majkom. Nakon Biserke, Zlatko je upoznao Jasnu.

Njegova druga supruga Jasna bila je referentica u poduzeću Ina trgovina gdje je Mateša radio od 1978. do 1990. godine. Iako nisu imali djece, brak im je trajao punih 13 godina. Nakon rastave, ona se preudala za kolegu s posla i dobila djevojčicu, a par godina kasnije, taman kad je Mateša postao premijer, dobila je dvojke.

– Ako se s nekim ne slažete, bolje je i poštenije prekinuti zajednički život, nego se mrcvariti – priznao je Zlatko za Jutarnji prije 12 godina.

Razveo se opet bez velikih trauma i drama. S prvom suprugom je ostao u prijateljskom kontaktu, a zajedno su i odgajali sina Zlatka koji je sada već zreo muškarac. Nekoliko godina nakon razvoda Biserka se ponovno udala za jednog liječnika.

Treća sreća

Prve ozbiljnije političke korake Mateša je napravio još u Vladi nacionalnog jedinstva premijera Franje Gregurića kao ravnatelj Agencije za restrukturiranje i razvoj. Medijsku pažnju, pogotovo ženskih revija, Mateša je privukao prohodavši sa ‘šefovom kćeri’, svojom budućom, 16 godina mlađom trećom suprugom.

Zagreb: Zlatko Mateša s prijateljima u kafiću

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Već je iza sebe imao dva braka, a treća velika životna ljubav dogodila mu se baš s Gregurićevom kćeri. Tri je godine bio razveden i kao slobodan muškarac na jednoj je večeri kod prijatelja upoznao Sanju Gregurić – liječnicu dermatovenerologinju u bolnici KB Sestre milosrdnice.

Tek je kasnije saznao čija je kći. Budući da je Sanjin otac bio utjecajni političar, neki su tada govorili kako je njezin muž premijersku funkciju dobio u miraz. Međutim, Mateša je za te glasine rekao da su ‘apsolutna glupost’.

Nakon par godina hodanja, Mateša je treći put zaprosio ženu u koju se zaljubio. Oženio je u tajnosti 1994. godine u Mariji Bistrici. U tom braku dobio je kćer Elu (27), nakon 13 godina braku je došao kraj.

Trinaest je izgleda doista nesretan broj za Matešu. Bivši premijer i aktualni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora nakon 13 godina iselio se iz stana u kojem je živio sa bivšom suprugom Sanjom. Od druge supruge, referentice u Ini, također se razveo nakon 13 godina. Jedino je s prvom suprugom izdržao u bračnoj zajednici tek nekoliko godina.

Kratka romansa u Mongoliji

Nakon tri propala braka, Zlatko je imao kratku romansu s lijepom mongolskom manekenkom, 32 godine mlađom Tujom. Tuju je upoznao u pustinji Gobi, gdje su spavali pod šatorima. Tuju je s njim stigla i u Zagreb, ali njihova veza nije izdržala kušnju vremena.

‘Želim se opet oženiti’

– Ludo sam zaljubljen. Ženio sam se i rastajao tri puta, a želim se oženiti i četvrti put. Bilo bi to jako lijepo – govorio je tako Mateša kada je bio u vezi s 34 godine mlađom Bojanom Maglaić, menadžericom za korporativne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Upoznali su se krajem 2010. u popularnom zagrebačkom klubu. Zlatko je Bojanu ubrzo pozvao da mu bude pratnja na skijaškoj utrci Snježna kraljica na Sljemenu. Kroz dva tjedna je prekinuo vezu s djevojkom na Šri Lanki i vratio se u Zagreb. 

– Naravno da sam se zaljubila. Zlatko je iznimno šarmantan, neopisivo inteligentan, staložen, dobar i smiren – jednom je prilikom izjavila Bojana za Gloriju prije tri godine.

Zbog veze sa starijim Matešom, teško se nosila s predrasudama i zlobnim komentarima. Na poslu je, kako je objasnila 2015. godine, prošla i mobbing. Ni njezinim roditeljima u početku nije bilo lako da im kći ima dvostruko starijeg partnera, ali su ga na kraju iznimno cijenili i prihvatili.

Trebali su proslaviti jubilarnu desetu godišnjicu ljubavi, ali 2020. su priznali kako je njihovoj vezi došao kraj.

– Osjećam da trebam dati priliku novim stvarima i izazovima. Nakon 10 godina predivne veze odlučila sam krenuti dalje, nekim novim životnim putem. Jednog dana voljela bih imati vlastitu obitelj – rekla je Bojana tada i dodala kako su oboje dugo razgovarali o tome te kako je Zlatku objasnila što želi u budućnosti.

Zagreb: Poznati na modnoj reviji Duchess

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

– Podržava me u tome. Ali, lagala bih kad bi rekla da je bilo lagano. Svaki rastanak s voljenom osobom je težak. Tugu nam olakšava to što sada imamo kvalitetan prijateljski odnos – otkrila je tom prilikom.

Spojila ih pašticada

Zlatko je svoju bivšu partnericu, 12 godina mlađu Dijanu Mayer upoznao u jednoj zagrebačkoj vinoteci nakon što je Dijani ponestalo prošeka za pašticadu koju je pripremala kod kuće. Mayer je u razgovoru za Gloriju u prosincu 2021. otkrila kako je počela njihova ljubav. 

– Volim kuhati i toga dana tražila sam prošek za pašticadu. Nigdje ga nisam mogla pronaći pa sam otišla u vinoteku poznanika Ivice Jakića koji je, naravno, imao ono što sam tražila. Ondje je bio Zlatko sa svojim prijateljima, upoznali smo se i raspričali, a onda se prebacili u jednu konobu na Kaptolu – otkrila je tada.

Zagreb: Izbor za Ženu godine u hotelu Esplanada

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Mateša i Dijana razmijenili su telefonske brojeve i počeli se dopisivati, a ubrzo se rodila i ljubav, dogodilo se to na ranču u Lici kamo su otišli posjetiti njegovog prijatelja. Mayer je inače majka dvoje djece, kćeri Lune i sina Filipa.

– Preko tjedna radim, ali katkad uspijem uzeti dan-dva godišnjeg i otići na produženi vikend sa Zlatkom. Bili smo u Provansi, Monaku, Antalyji i Rimu, a rado obilazimo i Hrvatsku – rekla je tada epidemiologinja Mayer s kojom Zlatko više nije u vezi.

Prekid je potvrdio Zlatko za časopis Story. Rekao je kako je razlog prekida različitost karaktera.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iako nerado komentira privatni život, nakon objava da se par razišao, pitali smo ga je li istina da ljubi novu djevojku, 23 godine mlađu?

– 30 godina – rekao je tada nasmijano, a nedavno je njegova nova partnerica potvrdila vezu s njim.

Osvojila ga 30 godina mlađa Splićanka

Blanka Kačer (44)  podijelila je kako uživa u Mongoliji s bivšim hrvatskim premijerom i predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora. Zlatko je čest gost u Mongoliji s obzirom da je njihov počasni konzul u Hrvatskoj. 

– Nakon prelijepih 20 godina s Hrvojem i velike boli uslijed njegove teške bolesti i smrti, kada sam mislila da je nemoguće opet voljeti, dogodila se ljubav s mojim predivnim, duhovitim, pažljivim i inteligentnim Z – napisala je Blanka, a par je pozirao zagrljeno dok su se na drugoj slici držali za ruke.

Inače, Blanka je bila supruga poznatog profesora i pravnika Hrvoja Kačera, koji je preminuo u siječnju godine, poslije kratke i teške bolesti.

Ona je i pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljica Studija za sportsko pravo.

Mateša je bio i gost na promociji sveučilišnog udžbenika Sportsko pravo, čiji je urednik upravo Hrvoje Kačer. Bilo je to u veljači 2019. godine.

– Ponosan sam na svoju djecu, a i u dobrim sam odnosima s njihovim majkama. S te strane zaista mogu biti zadovoljan – rekao nam je svojedobno Zlatko.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE