Radio BalkanFox

Nadutost kak osprečiti nadutost saveti zdrav život

Ako vam je odeća koju ste skoro kupili i nosili odjednom postala tesna, a nista drastično niste promenili u ishrani, ne mora odmah da znači da ste nabicili kilograme. Razlog može da bude i pojava nadutosti stomaka.

Donosimo vam 5 pravila/saveta kojih treba da se pridržavate da biste izbegli ovu neprijatnu pojavu.

Konzumirajte hranu bogatu kalijumom

Dinja, banane, mango, spanać, paradajz, špargla i jezgrasto voće sadrže kalijum, koji deluje kao prirodni diuretik. Njihovim konzumiranjem, možete da izbacite višak tečnosti iz tela i na taj način smanjite nadutost.

Zatvorite usta

Ne brinite. Možete da pričate koliko želite. Mislimo na žvakanje, pijenje tečnosti na slamčicu, pušenje i pričanje za vreme jela. Na taj način gutate više vazduha nego što vam je potrebno, što izaziva nadutost.

Izbegavajte skrob pred spavanje

Hrana bogata skrobom, kao što su hleb i testenine, zadržava vodu u vašem telu. Zato, izbegavajte ove proizvode u popodnevnim i večernjim časovima, da se ujutro ne biste probudili naduveni.

Kažite zbogom gaziranim pićima

I mehurići iz gaziranih pića mogu da budu razlog nadutosti. Ako želite da obučete u omiljene farmerke, dan pre počnite sa konzumacijom samo vode i limunade.

Zasladjivači su gori od običnog šećera

Veštački zasladjivači su često teški za varenje, što može da prouzrokuje gasove i dajareju. Ako ste primetili da tako deluju i na vas, bolje je da koristite smeđi šećer.

Antibiotici, stres i menstrualni ciklus takođe mogu da budu razlog vaše nadutosti.


.K1info

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE