Radio BalkanFox

Princ Harry otvorio je Invictus igre: ‘Sjećate se ponosa kad ste prvi put nosili zastavu na odori’

Britanski princ Harry (38) otvorio je Invictus Games u Düsseldorfu u subotu navečer, govoreći pred razdraganom publikom od oko 20.000 gledatelja u Merkur Spiel-Areni u tom gradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sin kralja Charlesa (74) utemeljio je 2014. igre, koje su sportski festival za vojnike ‘duševno i tjelesno stradale’ u borbi. Igre su prvi puta u Njemačkoj.

Duesseldorf: Princ Harry stigao na otvaranje natjecanja Invictus Games

Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION

– Sjetite se onog osjećaja ponosa i časti kada ste prvi put nosili zastavu svoje zemlje na odori – rekao je Harry okupljenima.

– Bez obzira na razlog zbog kojeg ste odjenuli tu odoru, uvijek se radilo o služenju drugima i svojim prijateljima – istaknuo je.

Svečanost otvaranja počela je ulaskom reprezentacija u arenu. Posebno je glasan pljesak bio kada su ušli sportaši iz Ukrajine, a gledatelji su ustali sa svojih sjedala.

Invictus Games opening ceremony - Dusseldorf

Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION

Ukrajina se još uvijek nastoji oduprijeti ruskoj invaziji koja je počela u veljači 2022. godine. Njemački kancelar Olaf Scholz također je uputio toplu dobrodošlicu ukrajinskom timu u video poruci koja je snimljena na engleskom jeziku uoči Igara.

– Hrabrost sudionika nadahnjuje sve nas da nikada ne odustanemo kada je u pitanju obrana naše slobode i vrijednosti – rekao je Scholz.

Više od 500 sudionika iz 21 zemlje svijeta sudjeluje na međunarodnom sportskom festivalu koji traje cijeli vikend. 

Invictus Games opening ceremony - Dusseldorf

Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION

Harry je bio časnik britanske vojske u Afganistanu. Susreti s teško ozlijeđenima, rekao je, bili su ključni za njegovo pokretanje Invictus Games.


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE