Radio BalkanFox

Glumcu je zbog ovog poteza ZABRANJEN ulazak u države EVROPSKE UNIJE!


Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je na svom sajtu zvanično saopštenje, u kom su naveli da je glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u Hrvatsku, sve zemlje EU i tri države EFTA i to na godinu dana.

Kako su naveli, on ne na društvenoj mreži iznosio netačne informacije, „ali i uvredljive i pogrdne reči za policijske službenike“. Takođe, tvrde da je muškarac „svojim ponašanjem na području Splita ostvario obeležja pet prekršaja. Nakon poziva građana i zatražene intervencije na plaži Kaštelet zbog počinjenja prekršaja iz čl.30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškaraca ničim izazvan vređa policajce na način koji nije primeren za javnu objavu“. Potom su naveli kako je vređao javni red i mir, isticao neprimeren sadržaj, te da je u objavi na Instagramu iskazal upornost jer je „ispod teksta nastavio s vređanjem i omalovažavanjem službene osobe, uprkos činjenici što je prethodnog dana, 08. septembra 2023. kažnjen zbog istog prekršaja“. Na kraju saopštenja naveli su da je svako ko poseti njihovu zemlju u obavezi da poštuje i njene zakone.

Sergej je uhapšen 8. septembra u Splitu, jer je, kako su naveli hrvatski mediji, držao psa bez nadzora i vređao policajce. Policija je na teren izašla po pozivu građanke, a Sergej je navodno policajcima odbrusio rečima „Što me je*ete?! Vodite me u stanicu pa me tamo je*ite!“. Navodno je pre toga jednom policajcu rekao da je on taj koji je „je*eno bez nadzora“.

Potom je pušten na slobodu, a zatim se oglasio na svom Instagram profilu.

Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživeo mogu da se uporede sa istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bull sekjuriti bedžom, koji maltretiraju meštane i vlasnike kafića koji se ližu sa gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpeo nisam nikad i nigde. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića – nikada više neću doći u Split – napisao je Sergej.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE