Radio BalkanFox

Baba ganuš – preukusni namaz od patlidžana, bez kojeg nećete moći da zamislite krekere ili prepečen hleb

Nekoliko patlidžana, beli luk, tahini i još nekoliko sastojaka, biće dovoljni za ovaj sjajni namaz.

Ukoliko volite namaze i rado ih koristite, kako za grickalice, tako i uz glavna jela, ovaj od patlidžana će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

3 patlidžana


3 čena belog luka

4 kašike tahinija

2 kašike jogurta

1/2 limuna (sok i korica)

peršun, so, maslinovo ulje

Priprema:

Cele i neoljuštene patlidžane i čenove belog luka ispecite (bez ulja) u rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta ili dok ne omekšaju. Prepolovite ohlađene patlidžane i kašikom izvadite unutrašnji, mekani deo. Istisnite mekani deo belog luka. Stavite patlidžane i luk u posudu, pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte tahini i jogurt, pa pomešajte. Dodajte limun (sok i koricu) i po potrebi soli. Držite u frižideru nekoliko dana, pokriveno folijom. Poslužite uz krekere ili namažite na prepečeni hleb. Pre posluživanja pospite naseckani peršun i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Haos u avionu! Tinejdžerka vrištala i vikala na putnike, majka nije mogla da je obuzda, a sve zbog mobilnog telefona (VIDEO)

Dom i porodica

Nakon što je majka oduzela devojčici mobilni telefon, ona je počela da pravi nered u avionu.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE